Genierna Sanyo och Bela hittar alltid en väg

Med två titlar på tre tävlingar har Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez kopplat greppet om världstoppen.

Efter Lebron och Galans magnifika uppvisning i Alicante var det inte så mycket förhandssnack som handlade om Bela och Sanyo. Men det är i alla lägen ett lag som är ytterst svårt att besegra.

I Vigo tvingades laget spela tresetare i kvarten, semifinalen – och i finalen. Dessutom fick Belasteguin ont i en vadmuskel i semifinalen och kom till finalen hårt bandagerad.

Ändå stod de där till sist som slutsegrare, för att de är så taktiskt skickliga och till sist hittar den vinnande vägen att spela.

I finalen väntade Paquito Navarro och Martin Di Nenno, vilket gladde många. Det är ju ett lag som är ämnat att slåss om titlar, men som haft en riktigt tuff start på säsongen. Nu visade laget att det kan vinna titlar.

Ska Rmavbild 2021 05 16 Kl 140649

Martin Di Nenno. 

Och sagan om Di Nenno blir allt mer komplett. Det var ju han som aldrig mer skulle kunna spela padel efter en tragisk bilolocka.

Padelfeber har tidigare berättat den gripande historien om Martin Di Nenno från Argentina. Han som i par med Franco Stupaczuk var världens bästa junior, och tanken var att de skulle erövra padelvärlden tillsammans.

Men så blev inte fallet.

Anledningen var en ödesdiger bilfärd hemma i Buenos Aires. Därför kommer för alltid den 11 januari 2016 vara ett dystert datum för världspadeln.

I bilen satt två extremt lovande padelspelare. Di Nenno överlevde, men blev svårt skadad. Vännen Elias Estrella dog.

Padelvärlden sörjde och för Di Nenno väntade dessutom en mycket svår operation och en smärtsam rehabilitering.

I det läget var det nog få som trodde att Martin Di Nenno skulle kunna spela elitpadel igen och ännu mindre att han någonsin skulle kunna slåss om WPT-titlar.

Men än så länge får han vänta på den första titeln. I finalen blev Bela och Sanyo för svåra. Efter att ha förlorat första set så klarade Bela och Sanyo att vända på steken. 6-4 i andra följdes upp med 6-2 i avgörande set, vilket för övrigt var exakt samma siffror som de besegrade Lima och Tapia med i semifinalen.

Bela och Sanyo är två genier som verkligen funnit varandra på kort tid. Just nu är det laget att slå på herrsidan.

- Vi är verkligen solida när vi hittar det sätt vi vill spela på. Taktiskt var vi bättre i dag, sa Sanyo Gutierrez till World Padel Tour.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk