"Vi vill göra mexicano riktigt stort i Sverige"

Starten för Padelboard har blivit en succé. Nu lanseras även spelformen mexicano i appen. ”Alldeles för få i Sverige känner till den spelformen”, säger Maximilian Leiding.

Padelboard är kort och gott en app skapad för att kunna ordna och spela turneringar på ett enkelt och roligt sätt. Den är skapad av ett gäng padelgalningar i Helsingborg och målet är att helt enkelt bli världens största app för padelturneringar.

Inledningen har blivit framgångsrik. På bara några veckor har teamet hållt ett tiotal turneringar och tusental har laddat ner appen, som konstant ligger på App Stores topplista för sportappar.

Fram till nu har americano varit appens huvudsakliga användningsområde, men nu blir Padelboard den första appen i Sverige att presentera mexicano.

Ska Rmavbild 2021 06 17 Kl 183056

Vad är då mexicano?

– Vi tar gärna jobbet att sprida ordet om Mexicano och förklara vad det är för det är en så rolig spelform, säger Maximilian Leiding. Det är i korthet en blandning av americano och vinnarbana. Spelformen går ut på att få så jämna matcher som möjligt, säger Leiding.

Första rundan slumpas. Sedan blir det ditt resultat som avgör kommande omgångar, vem du ska spela med och vilka ni ska möta.

- På så sätt blir det bara jämnare matcher för varje runda. Ju bättre det går desto svårare matcher får du.

Mexicano är ingen ny spelform – men anledningen till att den inte slagit stort i Sverige tror Leiding beror på att den varit så komplicerad att administrera. Men med appen Padelboard räknas allt ut automatiskt. På så sätt blir den lika lätt att genomföra som en vanlig americano.

Varför vill Padelboard satsa så hårt på mexicano?

- Det var faktiskt så att en av oss spelade en mexicacno för två år sedan och har sedan dess inte kunnat släppa hur kul det var. Äntligen får vi nu in den i appen i en version som fungerar riktigt bra.

Ska Rmavbild 2021 06 17 Kl 183037

Padelboard har fått en drömstart och Maximilian Leding tror att den bara kommer att växa i takt med att hallägare och spelare kommer i kontakt med appen.

- Vi hoppas och tror att den kommer att växa ännu snabbare. Därför ska vi under hösten ge oss ut i landet för att hålla i events och turneringar, säger Leiding.

En roll som han själv blir ansvarig gör. Han räknar med att lägga ner en stor del av sin tid på att åka runt och hålla i turneringar skapade av Padelboard.

- Vi har redan kört ett par events och det har varit lyckat. Vi får en stark relation med hallägare och spelare och får gott om tid att prata om appen.

Eftersom jag är gruppens designer så har jag märkt att det är väldigt bra att få feedback direkt utan någon mellanhand. Så jag räknar med att vara ute på vägarna varje vecka.

Nu i helgen hålls en stor mexicanopremiär på Helsingborg Padel vilket kan ses som starten på den nya satsningen.

Är du en hallägare eller någon som håller i turneringar och är intresserad av att underlätta arbetet med turneringar så ta gärna kontakt med Padelboard. De kommer gärna ut till er och demomnstrerar appen.

Här kan du ladda ner appen eller hitta kontaktuppgifter.

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk