Vändningen tar Sverige nära en kvartsfinal

Ett hotande underläge. Svårspelade förhållanden. Då kom allt som Calle Knutsson och Daniel Windahl investerat till användning. ”Vi fick grisa helt enkelt”, säger Knutsson.

Sverige besegrade Tyskland, vilket skickar laget väldigt nära en kvartsfinal längre fram i turneringen. Tyskland var på förhand den svåraste motståndaren i gruppen.

En fin start via Pierre Bonfré och Viktor Stjern som avfärdade sina tyska motståndare med 2-0 i svår sidovind gav Knutsson och Windahl läget att avgöra lagmatchen.

Ska Rmavbild 2021 06 28 Kl 192652Pierre Bonfré och Viktor Stjern hade svårt i sidovinden men var ändå otroligt stabila mot sina tyska motståndare.

Men det gick verkligen inte som en dans. Faktiskt så stämde spelet inte alls.

- Det är uppenbart att vi inte hade bra känsla där ute, säger Knutsson och får medhåll av Windahl.

- Det är varmt där inne och bollarna flyger. Vi missade för lätta bollar helt enkelt.

Setet förlorades med 5-7 och även i andra set var svenskarna riktigt illa ute.

Vid underläge 2-1 hade tyskarna Fabian Schmidt och Matthias Wunner två breakbollar. Men svenskarna red ur stormen och kunde själva breaka fram till 3-2.

Det blev en vändning – även om segern aldrig var trygg innan sista bollen var inslagen i sista set.

Windahl och Knutsson fick ett break även i det tredje fram till 5-3 och kunde sedan serva för det vid 5-4. Men två nervösa missar gjorde att det blev rejält spänt. Ändå orkade svenskarna vända 0-30 till game, set och match.

- Riktigt skönt, säger Windahl.

Kan alla era matcher i WPT-kval och er hårda satsning ha gett den erfarenhet som behövdes för att vända den här matchen?

- Så kan det vara. Vi har varit med om mycket och visste att det inte skulle bli något skönspel som skulle vända. Det blev en del fäktande, säger Knutsson med ett leende.

I morgon kliver damerna in i lagtävlingen med match mot Finland.

Ska Rmavbild 2021 06 28 Kl 095728

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk