Två segrar - och på väg mot något stort?

Förra tävlingen blev ett misslyckande. Den här gången har Simon Vasquez och Pincho Fernandez rivstartat med två segrar. ”Jag är hungrig igen”, säger Vasquez.

Paren i Euro Finans Invitational har skapats av arrangörerna och för spelarna har det egentligen bara varit att gilla läget och snabbt försöka få ihop det med den partner som det blev.

För Vasquez blev det alltså Pincho Fernandez, rankad 36 i världen, men den ganska mjuk och teknisk backhandspelare. Paret fick inte alls ihop det i Helsingborg och hade inte heller något med slutsegern att göra.

- Jag får ta på mig det. Jag var sliten mentalt och orkade inte. Men nu är känslan mycket bättre. Och Båstad är verkligen hemmaplan. Jag har min släkt och mina vänner på läktarna och det ger verkligen energi, säger Vasquez.

Paret började dagen med att slå Anton Andersson och Arturo Coello.

På eftermiddagen vann man även över Calle Knutsson och Javi Leal, en match som avbröts av regn när Vasquez och Fernandez  ledde med 1-0 i set och 3-0 i andra set.

- Vi är inte direkt vana vid regnavbrott, men det är lika för alla. Jag tror det var fyra golden points i andra set och det hade kunnat gå lite hur som helst.

Vasquez och Fernandez höll ändå undan och kunde vinna med 6-3 och överlag ser laget betydligt vassare ut än i Helsingborg.

Har ni rent av med slutsegern att göra?

- Kanske. Vi älskar att tävla och det är det vi är här för. Vi klarar också att spela under många olika förhållanden. Sol, vind och även regn, säger Vasquez och skrattar.

Hur var banan efter uppehållet?

- Lite hal. Men det viktiga var att vi enades om att man inte fick springa ut. Det hade varit för farligt, för det var betydligt halare utanför buren.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk