Pablos tårar: "Det gör så fruktansvärt ont"

Tårarna rinner från Pablo Figueroas kinder. Han får knappt fram orden. ”Att få spela för sitt land…att förlora så grymt… det är det värsta jag någonsin varit med om”.

Scenerna efter Sveriges bronsmatch mot Frankrike är idrott när den gör som allra mest ont. Förmodligen svensk padels tyngsta ögonblick. Men det fanns samtidigt så mycket vackert där.

Calle Knutsson och Pablo Figueroa förlorar den avgörande matchen med 6-4 i avgörande set. Sverige är först så nära final, sedan ännu närmare brons – men får åka hem till Sverige utan någonting.

Calle Knutsson föll ihop på banan. Förkrossad. Pablo satte sig bredvid på huk. De var så nära att bli stora hjältar och så slutade allt så här.

Men de var inte ensamma. In på banan kom alla spelare och lyfte upp sina fallna hjältar. Förbundskapten Jonas Björkman kom dit och alla samlades i en ring.

- Det gör ont nu. Men vi har gjort ett jävligt bra mästerskap och vi kommer att dra lärdom och komma tillbaka ännu starkare, sa Björkman i ringen.

Det tog några minuter, sedan tog Pablo Figueroa mod och styrka till sig att prata med Padelfeber.

Ska Rmavbild 2021 07 03 Kl 172513EM i Marbella förvandlade ett gäng individualister till ett lag - och det ska ta Sverige till nästa steg.

Först kom det bara tårar, men sedan även ord och han försökte beskriva den grymma känslan.

- Vi var så nära igår och så förlorar vi lika grymt i dag. Det gör jäkligt ont, sa han.

Han och Knutsson hade tömt precis allt mot fransoserna Maigret och Inzerillo, men de föll på målsnöret och stod där som förlorare.

Men just smärtan tror Pablo Figueroa kan vara början på något. Att svenskarna kommer att kunna använda den till bränsle, att skapa en besatthet att inte bara gå ikapp de här länderna, utan att en dag köra över dem.

- Vi har sagt det till varandra, att vi behöver varandra. Vi måste börja träna som ett lag även i Sverige. Det håller inte att en tränar i Stockholm, två i Göteborg och en i Linköping, vi måste komma tillsammans som ett lag.

Något som Pablo Figueroa menar har hänt redan här nere i Marbella.

- Vi har verkligen gjort det. Tidigare har det inte varit så. Det har inte alltid varit bra i gruppen, det har varit några för sig och andra för sig, men nu har vi verkligen kommit samman och det gör oss starka. Vi behöver inte vara så jäkla stolta. Är det något så kan vi nu lyfta det i gruppen.

Även förbundskapten Jonas Björkman var inne på att framtiden trots allt är svensk.

- I går och i dag förlorar vi för många viktiga bollar. Men vi ska lära oss av det här och sedan komma tillbaka starkare, sa han.

Sverige har ändå tagit ett stort kliv och pressat två länder, Italien och Frankrike, som vi för bara ett par år sedan var chanslösa emot.

 Ska Rmavbild 2021 06 30 Kl 151048

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk