Ny rysarseger: "Vi började spela magiskt"

I sitt livs första WPT-tävling har Amanda Girdo tagit sig genom pre previa efter två rysarsegrar.

18-åriga Amanda Girdo anmälde sig tillsammans med 17-åriga brittiskan Tia Norton och fick ett wild card till Malagas WPT. Ett wild card som de verkligen har förvaltat.

I första omgången av förkvalet vann de över ett annat WC-lag i en tuff tresetare. Många trodde nog att äventyret skulle ta slut i den andra omgången mot det seedade laget Carlotta Casali och Raquel Segura.

Men Girdo och Norton visade klass än en gång – särskilt på de viktigaste bollarna. De låg riktigt illa till med break emot sig, men vände 3-4 till 6-4 i avgörande set och har därmed kvalificerat sig till den nästa kvalrundan previa.

- Det är så sjukt att få vara i bubblan och få visa att vi kan spela bra padel. Vi är underdogs men vi tror stenhårt på oss själva, säger Girdo.

Inte ens när det blev dramatiskt darrade hon det minsta.

- Jag kan bara prata för mig själv - men jag var mest fokuserad och irriterad och ville in och avgöra. Sett över matchen spelar vi jättebra och gjorde exakt det vi hade pratat om och vi kämpade verkligen in i det sista.

 På damsidan räcker det med att vinna två matcher i varje kvalomgång för att gå vidare. Det betyder att Girdo och Norton nu bara är två matcher ifrån huvudturneringen i sin WPT-debut.

- Det är bara så sjukt. Kan inte fatta det. 
Första omgången i previa är schemalagd till 19.00 och Girdo/Norton ställs då mot Nuria Rodriguez och Marina Guinart, rankade 64 och 77 i världen.

- Vi kommer att gå in där också i tron att vi kan vinna.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk