Kan superlaget få stopp på maskinen Bela?

I dag avgörs allt. Europa står med ryggen mot väggen – men har ännu chansen att vinna. Här är förutsättningarna.

Det har sannerligen inte varit lätta dagar – vare sig för arrangörer, spelare eller publik. Men med lite nödlösningar står vi ändå här nu.

En extra speldag är insatt och vi har i bästa fall två matcher som ska avgöra hela lagmatchen.

I och med att Ale Galan och Juan Martin Diaz förlorade en rysare i går mot Agustin Tapia och Fede Chingotto leder Amerika med 7-3, men eftersom de två sista matcherna ger så många poäng har Europa fortfarande chansen att vinna.

Men då krävs det seger i de två avslutande matcherna.

Europas kapten Ramiro Choya skapar ett superlag och kastar in Paquito Navarro och Ale Galan. Det är de som ska få uppdraget att besegra världens kanske bästa lag: Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez.

Den matchen ger fyra poäng, vilket alltså betyder att lagmatchen är helt utjämnad om Europa vinner. Men vinner Amerika är allt avgjort, då har de en ointaglig ledning och då är frågan om den sista matchen kommer att spelas.

Paquito har verklingen inte imponerat hittills. Han har haft svårt att få ihop spelet med både Uri Botello och Arturo Coello. Men nu har han Ale Galan vid sin sida – och även om Galan nu får byta position är han en klasspelare.

Sanyo Gutierrez var direkt dålig i sin första match, men nu får han sin ordinarie partner Bela vid sin sida och då kan vi nog utgå ifrån att det blir en nivåhöjning från magikerns sida.

Matchen börjar 11.00 och arrangörerna har utlovat fri entré. Men blir det för stor anstormning så kommer de att sätta stopp vid det antal som coronarestriktionerna tillåter.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk