Efter EM-succén: "Vi utesluter inte en WPT-satsning ihop"

På två dagar har de slagit både Italiens och Frankrikes ettor. Deras nivå har imponerat på alla i EM. ”Vi utesluter inte en WPT-satsning tillsammans”, säger Daniel Windahl.

Windahl och Simon Vasquez började bronsmatchen mot Frankrike med att ta sig an klasspelarna Benjamin Tison och Bastien Blanque, rankade 83 och 120 i världen.

Det blev ännu en uppvisning av Sveriges stjärnor, som efter ett par år ifrån varandra nu äntligen har parats ihop igen.

Vid 1-1 i set tryckte svenskarna på gasen och körde över fransmännen totalt i tredje. Det gör att de nu lämnar EM obesegrade – och med två riktigt fina skalper i bältet.

- Vi vet att vi kan slå väldigt bra lag om vårt spel stämmer. Jag tror att vi till och med skulle kunna slå ett topp 30-lag på WPT, säger Simon Vasquez.

Det är få lag som kan mäta sig med svenskarnas aggressivitet och snabbhet. När attackspelet stämmer är de helt enkelt en kuslig motståndare att möta.

- Ska vi vara ärliga så kom vi inte upp i nivå i går mot Italien, men vi var höga på energi och tog våra chanser. Vi har en väldigt hög nivå, särskilt när vi är on fire, säger Windahl.

Vasquez skrattar:

- När vi är on fire, som Danne säger, då är vi svårslagna.

Hur svårslagna?

- Jag slog Yanguas och Ramirez med Javi Garrido. Jag kan göra det med Danne också. Vi har  vapnet att vi kan gå från försvar till attack snabbt. Det känns som att våra spelstilar passar bra ihop.

Många vill se er tillsammans även på WPT. Är det något som kan ske?

- Vi utesluter det inte, säger Windahl och ser lurig ut.

Före EM drömde Windahl om att få möta just Frankrike och Italien för att få mäta sig och få svar på var han står.

Nu vet han.

Ska Rmavbild 2021 06 30 Kl 151048

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk