Det här är vad som väntar Sverige mot Tyskland

I kväll ställs Sverige mot Tyskland i sin första gruppmatch. Vad är det som väntar? En som verkligen vet är Filip Svensson. ”Sverige bör vinna alla matcher”, säger han.

Filip Svensson var efter framgångar på SPT i år inte alls långt ifrån att vara aktuell för det svenska EM-laget. Men det är inte därför Padelfeber ringer upp honom. Det beror på att han bodde i Frankfurt under en tid och då spelade mot den tyska eliten på German Padel Tour.

- Nu är det ett par år sedan och det finns en risk för att min kunskap är lite daterad. Men vad jag har förstått har de inte tagit några gigantiska kliv sedan dess, vare sig när det gäller antal banor, sin tour eller andra viktiga parametrar, säger han.

Vad säger du generellt om nivån på tysk padel?

-  Den är långt bakom svensk. De har sin tour, men den drivs snarast av ett fåtal entusiaster som håller den levande. Det märks när man är på tävlingarna. Det är en handfull eldsjälar.

Filip Svensson spelade fyra tävlingar på GPT, en gång med Per Hjalmarsson, andra gånger med lokala förmågor. Han har därför mött de flesta i det tyska landslaget.

När Svensson hör vilka tyskar som är på plats i Marbella hummar han igenkännande: Jonas Lindmeyer, Jonas Messerschmidt, Fabian Schmidt, Christian Böhnke och Lennart Samuelsen.

- Messerschmidt smashar väldigt fint, men är ganska oskolad. Fabian Schmidt har jag spelat med och vunnit med. Det är en Sverigebekant som varit med länge. Han spelar fin padel.

Hur bra är dom?

- Jag skulle kunna jämföra dom med de bästa danskarna.

Skulle de hävda sig på SPT?

- Ja, om de ställde upp i en 16-lottning så skulle de kunna vinna någon match.

Det låter ändå som att Sverige är ganska stora favoriter?

- Det kan jag lugnt säga. Jag litar på att gänget med Windahl i spetsen löser det här.

Vad tippar du?

- Jag blir förvånad om Tyskland tar en match.

Filip Svensson följde förresten Sveriges möte mot Österrike i kvalet med extra stort intresse. Anledningen är att han fått en ny tjänst i Österrike och flyttar till Wien i augusti.

- Men jag kommer ändå vara ofta i Sverige och fortsätta tävla här, säger han.

Ska Rmavbild 2021 06 28 Kl 095728

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk