"Det hade skapats hat - förlust var inget alternativ"

Viktor Stjerns plan inför EM var att inte ödsla onödig kraft på den öppna klassen. Det gick sådär. Efter två dröminsatser är Stjern och Pierre Bonfré klara för kvartsfinal – där två världsspelare väntar i morgon.

Under ett EM händer mycket samtidigt, vilket gör att det är lätt att hamna i medieskugga. Det drabbade Stjern och Bonfré i dag.

Men det de utförde i skymundan rankar de själva som två av sina bästa matcher i karriären. Två tuffa italienska lag avfärdades.

I 16-delsfinalen besegrades Lorenzo och Riccardo med 6-1, 6-3.

- Vi hade inte en enda dålig poäng på hela matchen. Vi bara väntade på att det skulle bli jämnt, men vårt drömspel höll i sig, säger Stjern.

Det laget spelade snabbt och hårt.

Nästa italienska lag, Simone och Marcelo, spelade rutinerat och långsamt, vilket skapade en annan matchbild.

Inför båda matcherna hade svenskarna en halv plan att inte gå för fullt för att inte ödsla onödig kraft inför lagturneringens kvartsfinal. Men de kände sig så starka att de bestämde sig att gå för fullt för seger.

Åttondelen blev en riktig holmgång. Förlust i första set med 6-7 efter att ha ledat med 5-1 i tiebreak. Men det är snarast ett normalt underläge för Stjern och Bonfré. De hade ingen plan att ge upp.

- Vi kände att vi var bättre än de där jävlarna och det hade dessutom byggts upp hat mot både motståndare och publik. Det var helt enkelt inget alternativ att förlora.

Dessutom tyckte de att det vore strålande om de kunde besegra två italienska lag ifall de senare stöter på varandra i lagturneringen.

Andra set vanns med 6-4 och i tredje skulle de serva hem matchen vid 5-3. Det blev dock pannkaka.

- Vi fick nya bollar och satte fyra raka smashar i nät, säger Stjern och skrattar.

Men breaket kom direkt efter – och matchen vanns på en golden point.

- Det är två matcher som vi rankar väldigt högt. Bland det bästa vi gjort.

Ska Rmavbild 2021 06 30 Kl 212507Javi Rico och Momo Gonzalez var i WPT-final nyligen i Santander. I morgon möter de Viktor Stjern och Pierre Bonfré i kvartsfinal på EM.

Nu väntar kvartsfinal i morgon mot världsspelarna Momo Gonzalez och Javi Rico, som nyligen spelade final på WPT.

En stor skilland är att denna match går utomhus. Båda segrarna i dag spelades inomhus.

- Det är en skräckblandad förtjusning. Inomhus hade jag känt att vi skulle ge dem en fight. Nu blir det tufft. Vi har egentligen aldrig ställts på ett sånt prov utomhus. Det blir intressant att se.

Men stoltheten lyser ändå i Stjern att de är bland de åtta bästa lagen på EM. Det är ett stort resultat för svensk padel rent historiskt sett.

- Vi har vunnnit fyra matcher och är jävligt glada för det. Det är en belöning att få spela den här matchen. Och att vi kan slå två starka italienska lag är ett kvitto på hur bra svensk padel är nu.

Som belöning slapp de spela den betydelselösa lagmatchen mot Ryssland.

Ska Rmavbild 2021 06 30 Kl 151048

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk