Arrangören: "Det finns ingen plan att spela inomhus"

Regnet faller över Båstad. Och arrangörerna funderar för fullt över olika scenarier. ”Vår plan är att genomföra allt utomhus, någon annan plan finns inte”, säger Gustaf Straht, informationsansvarig.

Väderprognoserna har hotat om en riktigt regnig vecka, vilket skulle vara en mardröm för arrangörerna för Euro Finans Invitational, följt av lagmatchen Europa mot Sydamerika.

Och tävlingen hann inte mycket mer än börja innan prognoserna besannades.

Mitt under första set i det som är en repris av förra tävlingens final började det mullra ordentligt.

Daniel Windahl och Miguel Yanguas mötte Cayetano Rocafort och Gonzalo Rubio, men i slutet av första set började åskan gå, följt av rejäla kastvindar. Första set hann precis slutföras (seger i tiebreak till Windahl/Yanguas) innan himlen öppnade sig.

Och i padel ställer ett rejält regn till enorm skada. Trots att arrangörerna hade presenningar på plats gick det inte att stoppa. Och när mattorna väl har blivit våta kan det ta lång tid för banorna att bli i speldugligt skick igen.

Just nu väntar alla i Båstad på att matcherna ska återupptas. Men det lyfter samtidigt frågan vad som ska hända resten av veckan. För prognoserna ser inte direkt bättre ut.

- Vår första åtgärd är att skjuta på matcherna. Andra steget är att flytta dem till nästa dag, säger Gustaf Straht.

Men om regnet bara fortsätter att ösa ner, vad gör ni då? Finns en plan att matcher ska avgöras inomhus?

- Nej. Eftersom våra banor står är har vi ingen möjlighet att spela i en arena. Och vi har ju betalande publik som inte skulle rymmas i en padelhall.

Det är just publiken som är den stora frågan. Många har köpt biljetter i veckan och oron är stor just nu bland dessa. 

Arrangörerna har inte eller bokat upp något ”värsta scenarie”-lösning.

I skrivande stund väntar alla på att matcher ska återupptas. Men vad händer med de matcher som sedan är schemalagda i dag? Ingen vet i nuläget.

- Vi får ta allt eftersom och försöka lösa det så bra som möjligt, säger Straht.

När det gäller spelaren Araceli Martinez, som skulle ha spelat med Ajla Behram, har det varit lite förvirrande information. Först uppgavs hon ha drabbats av covid-19. Sedan sas det att hon var skadad. Nu är läget oklart. I morgon ska turneringens läkare Anna Bläckberg uttala sig i frågan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk