Björkman ny förbundskapten: "Responsen avgörande"

Jonas Björkman blir förbundskapten för herrlandslaget. ”Fantastiskt roligt och ärofyllt”, säger han.

Precis som Padelfeber kunde avslöja för några veckor sedan gick förbundet på ett tydligt spår. De ville ha Andréas Johansson och Jonas Björkman som förbundskaptener.

Så blir det också – men i en lite annan tappning.

Björkman blir ansvarig förbunskapten.

Johansson får däremot en ny roll och blir landslagstränare för både herr- och damlandslaget – samt förbundskapten för juniorlandslaget. En roll som skräddarsytts åt honom. Han blir därmed en sammanhållande länk mellan junior- och seniorladnslagg.

- Vi är väldigt glada och stolta över att nu kunna presentera Jonas Björkman som förbundskapten för herrlandslaget och Andréas Johansson som landslagstränare och förbundskapten för juniorlandslaget. Med Jonas Björkman, Mari Andersson (förbundskapten damlandslaget) och Andréas Johansson så får vi en landslagsledning av högsta klass. Vi hälsar dem varmt välkomna till Svenska Padelförbundet och ser fram emot kommande mästerskap, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet. 

Björkman själv säger:

- Den positiva responsen från alla spelarna var en avgörande faktor för mitt beslut, men även det faktum att jag vid min sida får ha med mig Andréas Johansson som landslagstränare. Andréas besitter lång erfarenhet som tränare, jobbar dagligen med svensk padel och vi två delar såväl synsätt som värderingar och jag ser fram emot att få jobba tillsammans, säger Jonas Björkman.  

- Min förhoppning är att jag ska kunna bidra till spelarna bl a genom att dela med mig av mina egna erfarenheter från stora mästerskap, viktiga matcher och landslagsspel. Personligen så älskar jag lagspel och att få representera Sverige i Davis Cup var en av mina största drömmar som liten. När jag blickar tillbaka på min karriär, så är vinsterna tillsammans med mina lagkompisar i Davis Cup-laget definitivt några av de finaste höjdpunkterna. Det känns otroligt roligt att det är så mycket spännande som händer kring svensk padel och dess utveckling både på elit- och amatörnivå! Jag är mycket stolt över att få vara en del av den utvecklingen, säger Jonas Björkman. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk