Windahl: "Mitt mål är att bli topp 100 redan i år"

Windahl offrar ännu en SPT - för att jaga sitt högt uppsatta mål: att redan i år landa på topp 100-listan i världen.

Efter en lång och tuff tävlingsperiod lyckades faktiskt Windahl få till en sex dagar lång sammanhållen ledighet. Den tillbringades i Söderhamn och enligt vår padelstjärna var vilan helt nödvändig.

- När jag ser på det schema som väntar blir jag nästan lite mörkrädd. Det blir tävling varje vecka fram till en bit in i december, säger han.

Först väntar Euro Finans Invitational i Lund där han i par med Miguel Yanguas jagar parets tredje raka titel.

Därefter åker Sverigeeliten till Helsingborg för SPT – men inte Windahl. I stället åker han direkt ner till Spanien för att tillsammans med sin spanska partner Maty Marina spela WPT Challenger i Calanda norr om Valencia. Därefter väntar nästa WPT i portugisiska Cascais.

- Som det ser ut nu så går jag och Marina direkt in i huvudturneringen i Challengern. Anmälningen stänger på torsdag, men just nu är vi inne där, säger Windahl.

I Cascais är målet att överleva previa och för första gången kvala in i en huvudturnering – något som Windahl allt mer känner bara är en tidsfråga.

- Vi vet att vi verkligen kan skada i en previalottning om vi håller samma nivå som i Malaga. Då hade vi stora chanser att slå ett av previans bästa par. Vi vet att målet att nå en huvudturnering inte alls är långt borta.

Framför allt känner Windahl en stor skillnad i själva känslan. Tidigare kände han att det krävdes maxprestationer för att ha en chans på WPT. Det gör han inte längre.

- Den stressen finns inte alls lika mycket. Jag har höjt min lägstanivå ganska rejält och sköter jag bara mina kort och spelar på en jämn nivå så vet jag att vi är konkurrenskraftiga.

Känns det självklart för dig att göra den här prioriteringen att offra SPT?

- Ja, för mig är det ganska självklart. Jag har satt ett mål och vill verkligen satsa på att bli topp 100 redan detta år. Och det är något jag tror kan hända om jag fortsätter spela så här bra. Jag vet att det är ett högt uppsatt mål, men det kan gå och då måste jag prioritera WPT hårt.

I dag har Windahl lyckats skrapa ihop 83 poäng vilket ger plats 139 på rankingen.

Efter äventyren i Spaninen och Portugal är det helt klart att Windahl tänker försöka försvara sin SM-titel och att han även i år spelar tillsammans med Calle Knutsson.

Efter SM i Kungälv väntar ännu mer WPT med tävlingar i Barcelona, Lug och Menorca. Schemat är tufft men en stor hjälp att orka är att flickvännen Emma kan följa med på alla turneringar.

- Det betyder jättemycket. Det är verkligen få förunnat och det är riktigt roligt för oss båda, säger Windahl.

Det låter som om padellivet leker?

- Just nu trivs jag väldigt bra. Jag spelar bra både med Marina och med Yanguas och kroppen håller.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk