Windahl knäckte Godo Diaz - klar för previa

Daniel Windahl och Maty Marina är klara för previa efter en stenhård fight mot legenden Godo Diaz och hans partner Martin Andormino.

Windahl och Marina har aviserat att de gör sin sista tävling tillsammans. Det är Windahl som vill byta och i en intervju före tävlingen i Lugo sa han:

- Jag har en ny partner på gång, men jag och Maty är fortfarande bra vänner och ska ge allt i sista tävlingen.

Vilket onekligen har visat sig. Efter en stabil seger i första omgången och en betydligt tuffare i den andra mot det seedade paret Nicolas Suescun/Ignacio Piotto ställdes i dag Windahl och Marina mot självaste Godo Diaz. Mer rutin och erfarenhet är svårt att hitta och då vet man också att Windahl fick ställas på en mängd luriga prov.

Efter seger i första set med 7-6 började det se riktigt illa ut. Förlust i det andra med hela 2-6.

- De spelade upp sig ordentligt och vann dessutom två golden points, säger Windahl.

Ändå var de riktigt optimistiska inför det avgörande setet. Anledningen var dels att det blev nya bollar, men framför allt att taktiken att få gamle Godo i rörelse började bita. 

- Godo blev rejält trött, vilket hela tiden var vår plan. Vi tänkte att han säkert gör två riktigt bra set, men att det borde väga över till oss i tredje.

Vilket blev fallet.

Windahl och Marina hittade den vinnande vägen igen och kunde vinna med klara 6-2 i avgörande set.

- Jag hade noll misstag i tredje och Marina hade två, säger Windahl och skrattar, för då säger det sig själv att laget i princip var omöjliga att slå.

- Rent generellt stämde det bra för mig i dag. Jag hade 19 av 21 smashar vinnande. 

Hur är hallen att spela i?

- Kall på morgonen. Det är bara 15 grader då. Det är varmare på kvällarna. Dessutom är det lågt till tak.

Paret är därmed klart för previa - där första omgången spelas i kväll.

- Vi möter Fran Ramirez Navas och Victor Manuel Mena, det lag som vi förlorade mot i Barcelona. Det var riktigt tight då, men det är ett bra lag som bara var ett par game ifrån huvudturneringen. Men vi vet att vi kan vinna den, säger Windahl.

 

Johan Håkansson

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk