Sån nära kvartsfinal: "Vi är verkligen där och hugger"

Jätteläge i tiebreak i första set. Daniel Windahl kände att de verkligen var och högg på riktigt på en kvartsfinal. ”Det här var ett jäkla stort steg framåt”, säger han.

 Det var en helt ny scen för vår svenske padelstjärna. Åttondel i en WPT Challenger i par med argentinaren Martin Andornino. På andra sidan nät: klassparet Inigo Zarategui och Anton Sanz, rankade 40 och 41 i världen. I potten: att ta sig till en kvartsfinal.

Innerst inne trodde Windahl att det skulle bli riktigt tufft. Dels nivån på motståndet, men även på grund av att det bara var 15 grader och tunga bollar.

- Det var i princip omöjligt att smasha ut bollen. Vi fick istället nöta och gneta.

Taktiken var att vara trygga i sina crossdueller, att våga utmana sina motståndare i crossen – vilket innebar att Windahl gav sig i kast med med Zarategui, en spelare som han mött flera gånger tidigare.

- De var frustrerade och hade stora problem. Vi kontrollerade dem som vi ville och hade vi bara gjort det i någon eller ett par bollar till tror jag matchen hade kunnat få en annan utgång.

Windahl och Anodrnino ledde nämligen med 3-0 i första sets tiebreak och hade då dessutom två egna serevar.

- Det var ett par enkla smashar vi inte förvaltade, vi fick dessutom en nätrullare emot oss.

Siffrorna blev 7-6, 6-4 – en tuff förlust, ändå är Windahl riktigt nöjd med tävlingen. Att spela med argentinska Andornino var inte tänkt som en långsiktig lösning, men resultatet i Albacete lockar att fortsätta.

- Vi gör det jävligt bra ändå. Nu ska vi spela Menorcas WPT och spelar vi så här bra finns det ingen anledning att byta partner.

Till Menorca ansluter coachen Andréas Johansson.

Windahl funderar vidare kring matchen:

- Trots att det var så tight känner jag att jag kan komma upp någon nivå till. Vi är närmare än vad jag trodde. Jag trodde det skulle vara större skillnad upp till de seedade paren. Vi är riktigt med och hugger.

Känns det som en av de större sakerna du åstadkommit?

- Absolut. Jag har aldrig spelat en åttondel tidigare. Det här var ett stort steg framåt.

Johan Håkansson  

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk