Jättevändning av Girdo och Brito - klara för previa

Efter Daniel Windahls framfart var det nu dags för Amanda Girdo att kvalificera sig för previa i Cordoba. ”Vi svenskar hör hemma här”, säger hon.

Girdo och hennes partner, argentinska VM-spelaren Nela Brito, gick en brutal rysare i pre previas andra omgång mot Raquel Agilar och Alba Perez.

Efter en lång och extremt spännande drabbning stod Girdo och Brito där som segrare med 4-6, 7-6, 7-6. I sista set lyckades de med en jättevändning och gick från 2-5 till seger – ett riktigt kraftprov mentalt.

- Det är så blandade känslor nu. I början av matchen kände jag ”Fasen vad dåligt jag spelar”. Jag var lite nervös för jag har förlorat en del på sistone och kände en personlig press. Men ju längre matchen gick desto mer slutade jag tänka.

Tredje set var så jämnt att Girdo bedömer att det var någon boll hit eller dit som avgjorde.

- Vi hade så många chanser att breaka, men lyckades inte. Vi tog nog inte en enda golden poit. Men segern var verkligen skön. Det är lika mycket mentalt som fysiskt.

Girdo har spelat så många WPT nu att hon inte längre tycker att hon ska få komma undan med att hon är ny och svensk.

- I början var det så, men nu känner jag att jag har chans att gå vidare och vinna matcher. Det går inte att skylla på något längre, alla vet hur jag spelar.

Och att hon är på rätt ställe i livet är hon helt övertygad om.

- Det ger så mycket att vara här. Titta, se och lära, lära känna folk. Det är så roligt också att vi börjar göra resultat. Titta bara på Danne. Han är helt otrolig. Och vi är fler svenskar som hör hemma här, säger hon.

I previa går paret nu in mot toppseedade Isabel Dominguez och Lorena Alonso.

- Lorena har jag lite koll på. Isabel har jag spelat en träningsmatch emot. De är stabila spelare och den matchen blir ännu tuffare än denna.

Matchen spelas 19.30 i kväll.

För Daniel Windahl tog äventyret slut i previas andra omgång. Det blev stryk i två raka set och efteråt var han rejält besviken - mest på sig själv.

- Jag gör korkade misstag på avgörande poäng. Jag måste hålla mig kallare när förutsättningarna var så här med kylig hall och blöta glas. Men jag drar lärdom som jag försöker göra efter alla förluster.

Rent troligt också att det blev en reaktion efter att han igår gjorde sin kanske bästa match i karriären.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk