Hannas äventyr i Madrid: "Satsar helhjärtat"

19-åriga Hanna Knutsson flyttade till Madrid för att satsa på padel och för att få träna på en av världens bästa akademier. Här skriver hon själv om sitt beslut och sitt ävenyr.

Vissa av er läsare kanske vet vem jag är, andra inte. Jag heter Hanna Knutsson och kommer från Kattvik utanför Båstad. Jag är 19 år gammal och har spelat padel i ungefär 3 år. Många känner igen mig från min bror, Calle Knutsson som också spelar mycket padel. 

 

För ett år sedan, efter studenten, hade jag egentligen bestämt mig för att flytta till Madrid för att testa på det riktiga padellivet och få träna padel mot bra motstånd varje dag. Men då härjade coronapandemin som värst och det satte stopp för mig att åka. Men nu inför denna hösten, bestämde jag mig - nu drar jag! 

 Ska Rmavbild 2021 09 25 Kl 155452Hanna Knutsson njuter av padellivet i Madrid.

Jag åkte ner och redan första dagen på plats i Madrid, satte jag igång med träningen. Fys kl 11-12, padelträning 12:30-14 och ytterligare ett pass padel 17:30-19:00. 

Mellan passen gick jag på olika lägenhetsvisningar och gjorde dessutom försök till att plugga. (Jag pluggar enstaka kurser på distans vid Lunds universitet).

Så här såg det ut några dagar tills vi äntligen hittade en lägenhet. 

 

Det som är extra kul är att vi är ett litet gäng här nere. Det är jag och Douglas Rutgersson som delar lägenhet och just nu är även Ida Jarlskog här och tränar en månad. Längre fram i höst tror jag att Smilla Lundgren och även några fler svenska padelspelare är sugna på att komma ner och hälsa på! Det gör vardagen enklare och man känner sig lite mer som hemma! 

 

Jag och Ida tränar på M3 Padel Academy, en padelakademi med väldigt många spelare på olika nivåer. Häromdagen stod jag tex på banan bredvid Juan Lebron, det är inte varje dag det händer! 

Vi tränar måndag till torsdag, tre pass om dagen. Träningen skulle jag vilja säga påminner ganska mycket om träningen som jag gör med mina tränare i Sverige på PadelCrew, Andréas Johansson och Fredric Bengtsson. Detta för att de har fått mycket inspiration av akademierna här nere. Det är en härlig mix av teknik, taktik och spelövningar. Den främsta skillnaden från träningen i Sverige är, att jag här nere får bra sparring på varje träning, och att jag får spela med väldigt många olika spelare varje dag. Därmed får jag en större bredd, i både motståndet och mitt spel.

Ska Rmavbild 2021 09 25 Kl 155523Ida Jarlskog, Hanna Knutsson och Amanda Girdo under ett träningspass i Spanien. Fler och fler svenskar vågar åka ner till Spanien för att bli bättre padelspelare.

Spanjorerna ser ganska annorlunda på träning, i jämförelse med mig. Jag brukar vilja värma upp och stretcha 15-20 minuter innan mitt pass på banan. Alla spanjorer kollar väldigt konstigt på mig då… 

Det är knappast så att Lebron och Galan värmer upp innan dom går in på banan, och det säger ganska mycket. Här kommer man precis när träningen börjar och går in på banan. Det kan till och med hända att tränaren är 10 min sen... 

 

Jaha, men vad är målet då, tänker ni? Om det är så likt Sverige med träningen?  - Jag vill göra ett äventyr! 

Jag var trött på att bo hemma hos mamma och pappa och få allt serverat på silverfat. Jag har dessutom bott i Spanien innan.

I tvåan på gymnasiet åkte jag ner till Fuengirola i södra Spanien och pluggade på Svenska Skolan. Där lärde jag mig spanska och att förstå den spanska kulturen. Därav känns det mer bekvämt att åka till Spanien nu. Jag vill lära känna fler människor och uttöka mitt kontaktnät, samtidigt som jag vill bli mer självständig! 

Detta kombinerat med att jag kan spela precis så mycket padel som jag vill och satsa helhjärtat på min sport. Jag kommer nu att börja tävla i lite olika tävlingar runt om i Madrid och mitt största mål därefter är såklart att kunna få ett Wild Card till en World Padel Tour-tävling. Sen får vi ta det därifrån. 

Planen är att stanna här i Madrid till minst december. Därefter får vi se om jag stannar kvar här eller flyttar någon annanstans i Spanien.

 

Som sagt tror jag inte att man behöver bo här nere för att göra en bra satsning. Med rätt tränare, upplägg och motstånd hemma i Sverige så kommer det att gå lika bra, utifrån det jag har sett hittills i Madrid. 

Nu är det dessutom så många tränare från Spanien som kommer till Sverige och sprider sin kunskap om denna underbara sport. 

Det största problemet ligger ju i bristen på bra sparring i Sverige samt att majoriteten av de bra tävlingarna ligger här i Spanien. 

 

Spanien och speciellt Madrid är en helt underbar stad som erbjuder det mesta, men framförallt grym padel! Jag rekommenderar er alla till att åka hit någon gång om ni får möjlighet!

Hanna Knutsson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk