Här är spelarna som bojkottar SM

Nu står det helt klart att det blir en massbojkott av SM. En rad spelare har redan avregistrerat sig från mästerskapet som nu är i fara. Här är alla spelare som står bakom upproret.

Under söndagskvällen valde den spelargrupp som representerat över 20 toppspelare på herrsidan att vända sig till media för att få ut sitt budskap.

Det är ett brev som skickats till förbundet – och väldigt likt det brev som Padelfeber publicerade igår. Dock har vissa formuleringar skärps. Nu står det klart att det blir en bojkott – efter att man inte kunnat komma överens med förbundet.

Spelarna har avregisterat sig från SM – och uppmanar även ytterligare spelare att göra det samma.

Spelarna poängterar även att bojkotten enbart gäller SM 2021 och inte någon annan av förbundet sanktionerad tävling.

Brevet avslutas med meningen:

”Slutligen önskar vi också rikta ett tack till all de som ligger bakom arrangemanget av SM 2021. Det är olyckligt att denna bojkott drabbar arrangörsklubben Padel of Sweden, sponsorer, volontärer och  alla som jobbar hårt för att göra SM 2021 till ett fantastiskt event, i normala fall årets roligaste helg.”

De spelare som skrivit under brevet är (i rankingordning) Daniel Windahl, Calle Knutsson, Pablo Figueroa, John Larsson, Anton Andersson, Viktor Stjern, Pierre Bonfré, Johan Brunström, Oscar Axelsson, Filip Svensson, Isak Arvidsson, Christoffer Persson, André Schlyter, Staffan Falkenström, Per Hjalmarsson, Douglas Rutgersson, Adam Knutsson Sundblad, Edvin Gustav Larsson, Anton Åkesson, Johan Fors, Linus Hultenheim, Olle Andersson, Oliver Nilsson, Henrik Kronholm, Henrik Svensson, Daniel Appelgren, Axel Holm, Adam Gustafsson, Fredrik Ifvarsson, Linus Frost, Ola Brodén, Dob Engström, Andreas Hult, Bobby Seger.

Padel of Sweden ser sitt arrangemang i Kungälv haverera och ska diskutera saken med förbundet i morgon.

- Vad vi kan säga nu är att det inte var lätt att sälja in SM med sju veckors varsel i semestertider till alla företagare. Det lär inte bli lättare för oss som arrangörer om de bästa spelarna hoppar av, säger Jonas Persson, Padel of Sweden.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk