Förbundet står på sig - gruppens arbete havererade

Kaoset kring SM kan fortsätta. Enligt uppgifter till Padelfeber vägrar förbundet att backa en millimeter. Dessutom kommer det extra årsmötet att ställas in.

För att rädda situationen med SM, där hela svenska herreliten valde en bojkott, tillsattes en arbetsgrupp, som skulle utforma ett förslag, som sedan skulle användas som beslutsunderlag vid en extra förbundsstämma utsatt den 19 september.

Den gruppen bestod av två representanter från förbundet, två från föreningarna och två från spelarna (en dam- och en herrspelare).

Gruppen har mötts ett flertal gånger för att försöka hitta ett förslag som kan ta frågan framåt.

Men nu är det uppenbart att gruppen misslyckats. Arbetet har havererat.

Spelarna och föreningarna tycker nämligen att tidsgränsen för utländska spelare för att få delta på SM ska vara betydligt längre än ett år.

Men förbundets representanter, Kent Persson och Emilia Köhler, väljer ändå att stå på sig. Ettårsgränsen ska gälla – vilket fått arbetet i gruppen att haverera.

Därför avbryts nu arbetet med att ta fram ett gemensamt förslag.

Och eftersom det inte finns ett framtaget förslag väljer förbundet att ställa in det extra årsmötet, något som ordföranden Tomas Andersson kommunicerat ut till föreningarna.

Enligt vad Padelfeber erfar är förbundet dessutom på väg att gå ut med en skrivelse, där det råder stor oenighet om innehållet. Men i sak innebär det att gruppen inte kunde enas om ett förslag. Spelarna och föreningarna i gruppen körs över och att förbundets ursprungliga plan, den som ledde fram den massiva spelarbojkotten, ligger fast.

Kort bakgrund. Kaoset uppståd då förbundet plötsligt, med bara dagar kvar av anmälningstiden till SM, öppnade upp för utländska medborgare på SM – om de varit bosatta i Sverige i minst ett år.

Eftersom ingenting nu i sak har förändrats återstår att se hur den svenska eliten väljer att agera – och i förlängningen SM-arrangören Padel of Sweden.

Fotnot. Padelfeber genomförde en omröstning på Instagram där över 2 000 personer röstade. Då tyckte 91 procent av de som röstade att gränsen för utländska medborgare skulle vara ”Minst två år.”

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk