Drömstart i värmen: "Aldrig svettats så mycket i mitt liv"

De befarade en brutal rysare. Men Simon Vasquez och Cayetano Rocafort fick en drömstart på WPT-tävlingen. ”Skönt med tanke på värmen”, säger Vasquez.

Anledningen till att paret trodde på en riktigt hård match var att Vasquez och Rocafort stötte på den ena motståndaren för bara ett par dagar sedan i den FIP-turnering som fungerade som en förtunering till WPT-kvalet på Sardinien.

Men den här gången hade talangen Pablo Cuesta Gomez ett litet svagare kort vid sin sida i form av Miguel Morales Domenech.

- Det var ju så varmt och de kunde verkligen smasha. Men när vi började hitta rätt i taktiken och spela chiquitas mot dem så rullade det på, säger Vasquez.

Det gav ett break fram till 5-3 i första set. Och faktiskt släpptes inte ett enda game till efter det.

Vilket kan vara riktigt viktigt med tanke på fortsättningen. Redan klockan 18.00 väntar nästa omgång och det gäller att spara de krafter man har.

- Det är så brutal värme. Och hög luftfuktighet. Jag har aldrig svettats så mycket i i hela mitt liv. Alla gör det. Jag byter tröja fyra gånger varje match, säger Vasquez.

Vilket ställer höga krav på vätskeersättning och andra förberedelser.

I nästa omgång väntar vinnarna mellan två italienska lag, vilket känns klart möjligt. Och i en eventuell pre previa-final lär Nicolas Suescun och Ricardo Martinez vänta.

- Vi har båda slagit Martinez tidigare och vi bör ha en bra chans om vi går så långt. Men det är verkligen boll för boll som gäller, säger Vasquez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk