Förbundet gör det rätta – det borde alla hallar också göra

Förbundet stänger redan nu alla sanktionerade tävlingar för resten av året. Jag ser att hall efter hall bryter sina lokala seriespel. Det är helt rätt. I det här läget ska ingen behöva känna sig ”tvingad” till en padelhall.

Läget är skarpt igen, inst lika allvarligt som det var i mars och april, då Svenska Padelförbundet snabbt gick ut och avbröt tävlingssäsongen.

När skärpta restriktioner kom agerade förbundet föredömligt snabbt igen och sköt fram flera tunga tävlingar till början på nästa år. Dock fanns ett litet (dock ytterst hypotetiskt) hopp om att Mastersslutspelet skulle kunna avgöras i Sundsvall i december.

Nu är även den tävlingen framflyttad – vilket var ytterst väntat. Och för spelarna var det nog ett väldigt välkommet besked.

Tänk er själva att träna och försöka nå en toppform för en av årets viktigaste tävlingar – som kanske, men mest troligt inte, ska spelas.

Det är såklart en helt hopplös situation.

Nu kan alla våra elitspelare tagga ner säsongen och börja inrikta sig på det som går att genomföra på andra sidan årsskiftet.

För mig känns ändå de uppskjutna tävlingarna ganska oviktiga. Hela den här säsongen, hela det här året, är ändå så jäkla förstört att det är svårt att uppmana någon stor entusiasm.

Jag är lycklig om vi kan börja tävla på allvar igen i mars – då 2021:s säsong drar igång. Men jag känner mig långt, långt ifrån säker.

Samtidigt ser jag hur väldigt många padelcenters tar ett riktigt bra ansvar. Det stängs omklädningsrum, det införs restriktioner och många har valt att helt stoppa både sociala tävlingar och seriespel. En del har även helt avbrutit träningsgrupper.

Jag tycker det är utmärkt. I det här läget borde alla hallar stoppa sina lokala serier. Ingen ska behöva känna ett tryck, en press på att besöka padelhallen. Man ska inte behöva känna att man riskerar att åka ur ett seriespel för att man väljer att ta ett padelbreak nu.

Jag har fått många mejl från läsare om just detta de senaste två-tre dagarna. Oroliga läsare. Spelare som känner stor olust över att just deras hall inte verkar ta situationen på nog stort allvar.

Förbundet uppmanar även till att skjuta upp eller ställa in alla typer av tävlingar - även de som inte är sanktionerade.

Det finns ytterligare ett skäl till att visa ansvar och handlingskraft.

Ingen vill att myndigheterna stänger våra padelhallar. Men det kan vara det som blir konsekvensen om hallar missköter sig.

Det är en satans tid vi lever i. Men en dag är vi igenom den här skiten. Och då jäklar ska hallarna fyllas till höjden och bredden.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk