Därför är damklassen i Vilshärad rekordsvag (1)

Rekordsvag damklass. Många nya konstellationer. Padelfeber reder ut förutsättningarna inför Vilshärads SPT.

När lottningen släpptes till SPT:s första utomhustävling någonsin fanns det en hel del intressant att fästa ögonen vid. Inte minst alla nykomponerade par som onekligen blir spännande att följa.

Men vi återkommer till det. Låt oss börja med det tråkiga.

Aldrig tidigare har en SPT-tävling haft en så svag damklass. Den är så ihålig att bara en skada eller sjukdom kan hindra Baharak Soleymani och Åsa Eriksson från att vinna den.

Det beror på en rad omständigheter.

Att den stora stjärnan Sofia Arvidsson saknas visste vi sedan länge eftersom hon snart ska föda barn. Av samma skäl saknas landslagsmässiga Ajla Behram. Hon blev nyligen mamma och är ännu inte redo för den tuffaste padeln. Det är två riktigt tunga namn som lämnar ett stort tomrum i lottningen.

Dessutom saknas följande trio av andra skäl: Antonette Andersson, Billie Gajic och Anna Åkerberg.

Antonette Andersson och Billie Gajic befinner sig utomlands. Anna Åkerberg har just fått ett nytt arbete och kunde inte ta ledigt just denna helg.

Det är fem väldigt bra spelare – nästan ett landslag – som saknas.

Så vad återstår då?

Ja, vi får förmodligen SPT:s största favorit någonsin när Baharak Soleymani för första gången parar ihop med Åsa Eriksson. Det paret blir väldigt kul att se. Åsa Eriksson är en skolad och mycket klok forehandspelare som borde passa perfekt bredvid svensk dampadels nya affischnamn. Åsa gjorde en formidabel match tillsammans med Sofia Arvidsson på EM och lär vara lika bra nu.

De lag som lär göra upp om att få nå finalen möts redan i den första omgången på nedre halvan: även det två nykomponerade lag.

Emmie Ekdahl spelar ihop med talangen Amanda Girdo och de ställs direkt mot en nuvarande och före detta landslagsspelare: Matilda Hamlin och Mari Andersson.

 

Går vi till herrklassen så får vi se en rad lag som aldrig spelat SPT tillsammans tidigare.

Låt oss rada upp dem:

Pablo Figueroa spelar med John Larsson.

Douglas Rutgersson med Filip Svensson.

Jonas Björkman med Fredrik Nyberg.

Anton Andersson med Johan Brunström.

Daniel Windahl med Adrian Marques.

Calle Knutsson med Sergio Beracierto.

 

Av alla dessa lag är jag faktiskt mest nyfiken på att se Anton Andersson och Johan Brunström. Anton är ju en smashare av rang och är van att ta ett enormt stort ansvar i overheadspelet. Nu ska han para ihop med en vänsterhänt som också har rejäla vapen offensivt. Succé eller fiasko? Vi får se. Men får det här laget det att klicka så har vi faktiskt en utmanare om en kommande SM-titel.

Annars är det mest kittlande i lottningen att den övre halvan blivit enormt tuff och att Windal och Knutsson lär mötas redan i andra omgången, med varsin spanjor vid sin sida.

Knutssons partner har hur mycket rutin som helst. Windahls är ung och talangfull. Onekligen en intressant duell.

Favoriter på herrsidan blir ändå Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. Det paret har imponerat så länge nu att det verkligen är laget att besegra, vilket väldigt sällan har skett.

Riktigt roligt också att denna SPT i coronatider lyckats få innehållsrika ungdomsklasser. Att få se våra framtida stjärnor möta jämnårigt motstånd är alltid en fröjd. Det blir väldigt fin padel och för varje täving hittar man några nya namn med stor potential.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk