Sverige mot världen - direkt i TV på fredag

Sveriges bästa lag mot två världslag. Direktsänt i TV. Den padelfesten får vi på fredag.

Det är Andreas Ehrnvall i Uppsala som sytt ihop ett koncept som onekligen känns både roligt och intressant. Vilket inte är överraskande: redan 2017 var han först i Sverige med att ordna en tävling med världseliten på plats.

In till Sverige flygs fyra världsspelare: Fernando Belasteguin, Augustin Tapia, Alejandra Salazar och Ari Sanchez tillsammans med coachen Miguel Sciorilli.

- De ville komma till Sverige, men jag kände att jag ville göra något mer och större än att bara låta de ha clinics och spela uppvisning. Det lockade mig inte riktigt, säger Ehrnvall.

En natts funderande gav resultat.

- Jag slogs av att jag allt oftare får höra folk undra hur svenska spelare står sig mot världseliten. Och tänkte: låt oss ta reda på det. Låt våra allra bästa spelare få möta dessa världslag i riktiga matcher. Då får svenska folket se skillnaden.

Så på fredag väntar två matcher:

Ari Sanchez/Ale Salazar mot Antonette Andersson och Amanda Girdo.

Ska Rmavbild 2020 08 25 Kl 104422Antonette Andersson tar sig an världens bästa damlag.

- Där tycker jag att Antonette kändes given. Och när varken Sofia Arvidsson eller Baharak Soleymani kan spela kändes det jätteroligt att ge 17-åriga Girdo chansen. Hon har dessutom två raka segrar på SPT i ryggen.

Därefter ska Tapia och Bela möta Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Ska Rmavbild 2020 08 25 Kl 104557

Augustin Tapia och Fernando Belasteguin möter det lag som vunnit fyra raka titlar på SPT: Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

- Då kan jag redan höra folk undra varför Rocafort ska få vara med, när vi kallar det för ”Sverige mot världen”. Men jag vill se Sveriges högst rankade lag. Dessutom har Caye bott i Sverige i över ett år och har ambitionen att både stanna är och med tiden bli svensk medborgare.

De två matcherna kommer dessutom att direktsändas både på TV 3 Sport och Viaplay.

- Allt har faktiskt gått väldigt fort. Jag kontaktade Peter Jihde, som tyckte idén var bra. Bara timmar senare ringde Daniel Berglund från Nent Group upp. Och det här är bara två veckor sedan.

Matcherna på fredag kommer att spelas på Klövern Padelcenter mitt emot mässan i Kista.

En lite rolig detalj är att Ehrnvall ska coacha de spanska lagen och världscoachen Miguel Sciorilli tar hand om svensklagen.

Förutom dessa matcher händer en del annat spännande. På torsdagen ska alla fyra världsspelare träna mot svenskar på Librobäck i Uppsala.

Bland annat ska Salazar och Sanchez köra mot de lokala talangerna Aron Heimer och Gunnar Eiriksson.

På fredag blir det clinics och en jippoturnering på Klöverns Padelcenter.

Och på lördagen väntar nya clinics med alla världsspelare som tränare. Denna gång i Uppsala.

Därefter väntar en mixedmatch där veteranerna Bela och Salazar möter ungdomarna Tapia och Sanchez.

 

Som om denna fest inte vore nog kommer det även att bjudas på padelfest i Göteborg på fredag då världsettan Fransisco ”Paquito” Navarro kommer på besök.

Även där blir det en uppvisningsmatch där bland annat Daniel Windahl och Miguel Yanguas medverkar. Den matchen kommer att streamas på Youtube av Studio Padel.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk