Baharak närmar sig titeln Sveriges bästa spelare

Frågan blir allt mer kittlande att ställa sig. Vem är Sveriges bästa dampselare? Nej, svaret är inte alldeles självklart längre.

De senaste åren har det gått lika snabbt att svara på frågan som det tar att säga Sofia Arvidsson. Hon har helt enkelt varit överlägsen.

Men nu?

Ja, det kanske fortfarande är Sofia Arvidsson – men för varje gång Baharak Soleymani visar upp sin fulla förmåga (det börjar bli ganska många gånger nu) så blir det där svaret allt mer vacklande.

Och frågan är om hon någonsin varit bättre än i finalen i Halmstad. Baharak var så ofattbart bra, hennes partner Antonette Andersson likaså, att jag nästan började tycka synd om Åsa Eriksson och Emmie Ekdahl.

Ska Rmavbild 2019 10 27 Kl 115944Åsa Eriksson och Emmie Ekdahl hade inget att sätta emot i finalen.

6-0, 6-1 var en uppvisning som hette duga och är det något vi med säkerhet vet är att vi har två spelare som är i absolut toppform lagom till EM i Lissabon som drar igång om en dryg vecka.

Det var en tornado som svepte fram i Halmstads Padelcenter och det fanns absolut ingenting som Eriksson och Ekdahl kunde göra.

Att se en final mellan fyra så skickliga landslagsspelare utveckla sig på det här sättet är häpnadsväckande. Och jag satt bara och njöt av Baharaks rörelsemönster, slagkraft, försvar, klokhet – alltid perfekt kompad av Antonette.

 

Sofia Arvidsson försvann ju i semifinalen i par med Matilda Hamlin, men det spel hon visade upp i herrarnas B-klass i Halmstad var enormt imponerande. Så att säga att Baharak i dag är en bättre spelare är nog fel – men jösses vad hon närmar sig.

Och en dag är hon garanterat förbi.

Sofia tar ju padeln med viss ro, hon lirar för att det är skoj och har inte de där ambitionerna att nöta på svagheter. Hon kör på med sin enorma talang och kraft, viket förvisso räcker väldigt långt.

Baharak, däremot, jobbar enormt hårt för att nå sina mål. Hon sliter på gymmet och på banan. Hon reser till Spanien för att spela WPT och hon spelar som allra bäst när hon får ha Antonette Andersson bredvid sig.

Och jag vet att Sofia hela tiden ger Baharak stöd och råd i sin satsning. Är det någon som vet vad det innebär så är det ju Sofia Arvidsson, som en gång var en av världens bästa tennisspelare.

Ska Rmavbild 2019 10 27 Kl 101824Baharak Soleymani och Antonette Andersson passar så oerhört bra tillsammans.

Ska Rmavbild 2019 10 27 Kl 134327

Än en gång: jag har sett Baharak göra många bra matcher nu, inte minst i WPT:n i Murcia nyligen, men jag undrar om hon någonsin gjort en mer klockren match än finalen i Halmstad.

Den var helt enkelt perfekt.

Efter finalförlusten i Skurup mot Billie Gajic och Anna Åkerberg var Baharak enormt besviken och kände att hon tappat hela sitt spel. Hon var rent av oroad.

Det behöver hon inte vara längre.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk