Rysare direkt för mästarna

Lottningen till SM kittlar ordentligt.

Husein Mehmedovic och Roger Fridolf sa alldeles nyligen i en stor intervju att de vet att de kan slå alla lag och att de är redo att försvara sin titel.

Det är förmodligen alldeles sant.

Men frågan är: klarar de av sin första match?

Mästarna står över i första omgången. Men sedan väntar med all sannolikhet en riktigt otäck match: mot Göteborgs Per Hjalmarsson och Stefan Nilsson. 

Det är förmodligen det oseedade par som har högst potential. Ett riktigt skrällgäng som kan skaka om precis vilket lag som helst i Sverige den rätta dagen.

Hjalmarsson har förmodligen Sveriges hårdaste smash och Nilsson är en känslig och klok forehandspelare. Paret har bland annat slagit Anton Andersson och Ola Brodén på touren i år.

Att ställas mot det motståndet direkt är psykiskt tufft. Det gäller för mästarna att kunna spela nog avslappnat med pressen på sig - annars kan det vara gonatt direkt.

 

På övre halvan i herrklassen ser det ut att bli en högst oviss kvartsfinal mellan VM-klara Christoffer Sonesson/Björn Mossberg och Tobias Blixt/Kim Olsson. Blixt och Olsson har letat formen i flera veckor. Är den på plats i Olssons hemmahall?

Två lag jag personligen är nyfikna på i SM är John Larsson/Mathias Lundmark och Andréas Johansson/Calle Knutsson. Båda lagen har kapacitet för något stort, trots att de bara är kvartsfinalseedade.

Men som stora favoriter står givetvis finalseedade paren Brodén/Andersson och Andreas Pålsson/Bobby Seger.

 

I damklassen är det 15 lag, vilket glädjer mig. På förhand är givetvis Billie Gajic och Antonette Andersson skyhöga favoriter. Särskilt när inte Mari Andersson och Sofia Arvidsson ställer upp.

Intressantast på förhand är att tippa nedre halvan. Där finns ett lag som kan känns oerhört spännande: Ebba Stedt och Åsa Eriksson.

En trolig semifinal är det paret mot finalseedade och VM-klara Anna Svedenhov/Lotta Mårtensson. Det kan bli en riktig rysare.

 

Otroligt kul att både D45 och H45 är välfyllda klasser. Det borgar för en riktig padelfest på Padel Crew nästa helg. 

Och jag ska personligen kika nyfiket på U19-klassen. Se om det finns några dolda talanger som man ännu inte har koll på.

En dryg vecka kvar. Jag kan knappt vänta!

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk