Padelfeber bevakar VM på plats

Padelfeber åker ner för att ge er den bästa tänkbara bevakningen från VM.

 I dag blev det nämligen helt klart att Padelfeber åker ner till Lissabon för att bevaka VM på plats. Det blir jag och fotograf Magnus Stenberg (som förgyllt Padelfeber med många bilder tidigare) som åker. Och vi hoppas kunna skildra mästerskapet på ett bra sätt med bild, text och rörlig bild.

 

Det känns väldigt kul av flera anledningar. Givetvis rent personligt eftersom det är en höjdare att se världseliten spela padel. Men framför allt:

 Våra spelare förtjänar en riktigt bra bevakning när de spelar de största tävlingarna och större än VM blir det ju inte.

 Ni läsare förtjänar att via Padelfeber.se få en bra inblick i turneringen och vi hoppas kunna bjuda på en hel del material förutom bevakning av svenska VM-truppen. Högt på önskelistan står en intervju  med världsettan Fernando Belasteguin.

Padel Vm Byline 

Men fokus kommer hela tiden vara på våra landslagsspelare. Svensk padel har utvecklats mycket bara det senaste året. Men det har den gjort på många andra ställen också. Det är nu vi får facit exakt var vi står i förhållande till de andra länderna.

Argentina och Spanien är fortfarande i en klass för sig. Men hur ser det ut där bakom? Vilka länder i Europa går framåt snabbast och mest? Kan Sverige rent av vara med och utmana om en semifinalplats på herr- eller damsidan?

Kan man se en trend hur padeln utvecklas? Håller vi i norra Europa på att hitta vårt eget sätt att spela jämfört med södra Europa och Sydamerika?

 

Förbundskapten Mikael Bjelkedal har tidigare sagt att målet är kvartsfinal för båda lagen.

Det är ett högt uppsatt mål eftersom grupperna är tuffa. Men absolut inte omöjligt.

Det svenska laget har störts av skador (Ola Brodén och Anna Svedenhov), men där har glädjebesked kommit, så Sverige ska kunna ställa upp med bästa tänkbara lag.

Frågan är hur Bjelkedal och assisterande Johan Thellmark väljer att formera laget. Sex spelare tas ut till varje lagmatch. På herrsidan känns det i dag ovisst om tredjelaget blir Roger Fridolf/Husein Mehmedovic eller Björn Mossberg/Christoffer Sonesson. Det senare laget har spelat riktigt starkt på slutet.

På damsidan ser två par givna ut: Billie Gajic/Antonette Andersson och Mari Andersson/Sofia Arvidsson. Där har förbundskaptenerna flera olika val när det gälller tredjelaget.

 

En vecka kvar.

Padelfeber är med hela vägen för att ge er det senaste inför mästerskapet.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk