Annons
Annons
Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094646

God jul, alla padelälskare!

Nu börjar vi närma oss slutet av detta årtionde och det har blivit dags att summera år 2019. Här kommer jag att blanda vad som hänt i vår omvärld samt i mitt padelspelande.

Januari

Stefan Löfven väljs efter många om och men till Sveriges nya statsminister. Novak Djokovic vinner den 107:e upplagan av Australien Open. Jag inleder året med nytt rack och nya skor. Bra skor är mycket viktig inom padeln. Padelskolan för barn rullar på och spelar väldigt mycket padel  i januari. Många av mina kollegor har börjat att drabbas av padelfeber. Avslutar månaden med att få muskelknutsbehandling och ett träningsprogram inför kommande resa till Barcelona i maj. Ett program som jag inte gör så ofta vilket inte är så bra om kroppen ska hålla för den här belastningen. Att slarva med annan träning är jag väldigt bra på.

Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094434Januari - och Padelpappan börjar träna för att förebygga skador.

Februari

Karl Lagerfeld och Matti Nykänen lämnar oss under denna månads. Ett toppmöte äger rum mellan Donald Trump och Kim Jong-un. Åre arranger alpina VM. Halva februari befinner jag mig i Sälen och abstiensen är oerhört stor. Hur kan det inte finnas padelbanor där? En trevlig tradition har startats och det är lunchpadel på fredagar. Finns det något bättre slut på veckan? Formen efter semestern var som bortblåst. Det blir även klart att jag ska ha min alldeles egna padellinda vilket känns väldigt häftigt.

Mars

Svenska akademin har varit i blåsväder ett tag men får nu klartecken att dela ut två Nobelpris i litteratur och Ethiohian Airlines havererar med den nya modellen från boeing. Alla 157 omkommer. VM i Skidskytte i Östersund. Jag har fått frågan om att bli tränare för nybörjare i tennshallen vilket jag ser som en utmaning. Kör lite PT med några vänner. Sjukt roligt. Stort fokus har jag nu på materialet och framförallt vikten på mitt rack. Jag har nog kört lite för tungt men har nu hamnat mellan 365-370 gram.

 Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094404Mars - och Padelpappan blir mer fokuserad på vikten på racketen

April

Katedralen i Notre- Dame brinner och Julian Assange grips på Ecuadors ambassad. Utebanorna öppnar i Västervik och våren är på gång. Seriespelet går in i ett avgörande skede och vi tar oss samman och vinner en viktig match. Padelmamman fyllde 40 och familjen drog till Spanien. Racket var med och man var ju sjukt laddad. Regn och blåst nästan varje dag gjorde att det endast blev en timme så den planerade träningen med instruktör brann inne. Letade padelbollar i alla affärer i Alcudia men fann inga. Ta med egna bollar om ni åker dit. 

Maj

Thersea May meddelaer att hon ska avgå, Dijon vinner Elitloppet och Nederländerna eller Holland vinner Eurovision song contest. Nikki Lauda och Doris day finns numer i himlen. Själv hamnade jag i sjunde himlen då jag hängde med Uppsala padelcenter till Barcelona och spelade padel några dagar. Sjukt kul att spela så mycket men ännu roligare att få träffa alla dessa underbara människor. Alla borde åka på en padelresa med främmande människor. Ett minne för livet.

Juni

Champions leagues grundare Lennart Johansson går bort. Nyamko Sabuni utses till partiledare för Liberalerna och Ecuador legaliserar samkönade äktenskap. Padelpappan slickar såren efter resan. Kroppen var tung i flera dagar efter resan.  WPT spelas i Båstad och med kort varsel blir det klart att jag och plåsterpappan ska åka tid och njuta av padel i världsklass. Så glad att jag varit i Båstad båda åren. Där kommer man så nära spelarna och man kan verkligen träffa dem.  Även denna gång lyckades vi åka dit utan att själv spela padel en enda gång. I juni blir det en hel del utepadel. Varje gång jag spelar ute ekar Ehrnvalls ord i huvudet, mitten, mitten,mitten.  Padelpappans padelskola har avslutning för säsongen.

Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094528Juni - och Padelpappan tar ett snack med Mati Diaz under WPT-veckan i Båstad.

Juli

Den tragiska fallskärmsolyckan i Umeå inträffar och som vanligt vinner USA fotbolls VM för damer. Sverige blir 3:a. Rutger Hauer, den stenhårda går bort.  Jag inleder juli med att spela med Markus från Luelå och spelar även med några från Kalmar. Padelsverige är ju underbart. Systerdotter med sambo kommer på besök och det visar sig att Erik från Skellefteå håller hög Västerviksnivå. Familjen åker norrut och det blir padel i Skellefteå och Luleå. I Skellefteå står jag mig bra och i Luleå fick jag hjälp av redaktör Håkansson till seger. Extra kul att spela mycket med släkten i Skelleftetå som jag inte träffar så ofta.

Augusti

Tidningen Metro läggs ner och Greta börjar att segla över Atlanten. Peter Fonda och Hans Rausing lämnar jordelivet. Jag börjar använda svettband vid varje match och mina skor börjar stinka av svett. Lösningen blir att köpa ett par till och varva samt lägga i en påse i skorna. Detta kan jag varmt rekommendera. Spelar padel många sena kvällar och det blir svårt att somna på nätterna så man blir trött på jobbet. Omstart i ligaspelet och för första gången är inte jag med. Känns som ett klokt beslut för man ska inte göra det som inte känns roligt.

Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094404Augusti - och Padelpappan har börjat med svettband.

September

 Jacques Chirac och Arne Weise går bort. Den första ”svenska” astronauten Jessica Meir skjuts upp i rymden för att hänga lite på rymdstationen ISS. Den internationella skolstrejken för klimatet påbörjas med Geta i spetsen.  Jag börjar med padelfys och blir helt fast till en början. Mitt hår är så långt så jag för börja med pannband. Lyckas få tag i samma pannband som Björn Borg hade från NEH. Kör med det varje match sedan dess. Avslutar månaden med att åka till Uppsala och får köra en timme med Miguel Scirolli samt en återträff med några från resan i Barcelona. Det blir en grym padelhelg och jag hänger med bra.

Oktober

Padelspelandet rullar på men det blir en veckas paus då familjen åker till Grekland på semester. Vi måste börja planera vår semester efter var det finns bra banor… Väl hemma så kör vi en miniturnering en fredagskväll med åtta man. Sjukt roligt och detta är något jag måste göra om. Jag får även möjligheten att inviga min bror i sporten och känner att formen är på uppgång. Nobels litteraturpris delas ut till två stycken som man som vanligt inte hört talats om. 39 personer påträffas döda i en lastbil utanför London.

Ska Rmavbild 2019 12 17 Kl 094330En semester i Grekland med familjen innebär också en semester från padel.

November

Hans Scheike och Bengt Erik Grahn dör. Det är mörkt och grått i Sverige. Jag spelar väldigt intensivt i november och gör ett kort inhopp i serien. Mycket skönt att kunna spela helt avslappnad då jag annars brukar spänna mig en hel del. Padelmamman är tillbaka på banan efter lång frånvaro. Takterna sitter i. Spelar sedan fem dagar i rad och glömde att jag var 43. Åkte på en inflammation i handleden men den gick över ganska snabbt. Padel-EM går av stapeln i Portugal och kul att kunna följa det svenska laget.

December

 Någon form av misslyckad miljökonferens har ägt rum. Markus Rosenberg avslutar sin karriär på bästa sätt.  Den underbara artisten Marie Fredriksson har lämnat oss. Av olika anledningar har jag inte haft padelskolan för barn nu i höst men hoppas få igång det efter jul. Denna månad blev det ändå lite spel med barnen. Det var även denna månad jag fick insikt i att jag lagt för mycket fokus på padel och för lite på familjen så nu ska jag skaffa mig en bra balans mellan padel och familj. Bra hemma=magiskt på banan.  Jag kommer nu att spela lite mindre framöver. I mitt spel så måste jag hitta ett lugn och inte stressa så mycket. God jul och gott nytt år Padelsverige! Vamos!!!

//Padelpappan

 

Annons

Sponsorer

 • Go Teborg
 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • Ska Rmavbild 2019 12 27 Kl 140352
 • Skelleftea
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Linko E Ping
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • Ska Rmavbild 2019 12 05 Kl 112930
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 142256
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 210159
 • Pdl Courts
 • Ska Rmavbild 2019 10 10 Kl 084736
 • Ska Rmavbild 2019 12 28 Kl 182441
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Helsingborgpa
 • Ska Rmavbild 2019 07 14 Kl 115010
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping