Äntligen får jag träna med Belas coach igen

Backhandvolleyn sitter som en lobb i bakvägg, bandejan är lika dålig som alltid - i övrigt är padellivet frid och fröjd för pappan!

En av vårt lands bästa spelare, Daniel Windahl, körde en övning med oss i Barcelona där det gällde att vinna de viktigaste poängen in en padelmatch, nämligen gamebollarna. Övningen gick till så här: hade ni 40-0 och förlorade bollen så blev det 0-40. 40-15 blev 15-40 och så vidare.

En sjukt bra övning som jag inte kört sen dess men som verkligen skulle ha hjälpt mig i många matcher. Faktiskt så sent som i min förra match. Plåsterpappan och jag körde två timmar måndag kväll mellan 21:00-23:00. Vi körde utan tiebreak och första set slutade 10-12 efter över en timmes spel. Jag vet inte hur många breakbollar och 0-40 båda lagen tappade. Ofta känner man sig klar vid ledningen 0-40 och går ned sig lite i fokus. Pang så sitter första returen på en andra serve i nät och en partner smashar i bakvägg så vips är gamet förlorat. Andra set förlorades med 8-10. Vi hade då vänt underläge 1-4 och servade för setet vid 8-7. 

 

Samme Daniel Windahl lärde ut en hel del volley i Barcelona och för någon vecka kändes det som att den hade börjat sitta rätt så bra för att vara jag. Sista veckan har dock visat annorlunda. Min backhandvolley som i vissa matcher är usel drar jag som en slags lobb i bakvägg när jag ska skära tillbaka den. Ibland glömmer man hur fort padellivet går upp och ner.

 Ska Rmavbild 2019 09 17 Kl 114633Paula Josemaria Martin likade Padelpappans bild. 

Det som händer bland elitspelarna är också roligt nu när de vinner några kvalmatcher till WPT och de även filmar och kommenterar varandras matcher. Kul för oss padelentusisaster att kunna följa med hemifrån. Undrar i vilka sporter stjärnorna skulle göra det? Jag la ut en bild på en av mina favoritspelare, Paula Josemaria Martin samma dag som hon vann WPT. 20:30 kom en like från henne. Gör Zlatan likadant?

Ska Rmavbild 2019 09 17 Kl 114613Nästa helg får Padelpappan återse Tobias och många andra från träningslägret i Barcelona.

Höstmörkret har börjat att komma till Västervik och i hallarna är det bra tryck. Ett ljus i mörkret är att jag ska få träffa underbara Barcelonagänget igen. Helgen 27-29 september ska jag åka upp till Uppsala och då åter igen få spela med Tobias med flera. Två timmar bokade redan fredag kväll och jag räknar med en hel helg full med padel.

Jag önskar verkligen att man hade mer tid att åka runt till olika banor och spela lite med nya människor men det gäller att få med familjelivet. Som om inte det vore nog så ska jag även köra en clinic med min favorit Miguel Scirorilli, Belas tränare. Förra gången var grym och jag gissar att även denna timme kommer att vara magisk. Miguel la jag också ut en bild på samma dag som herrfinalen i WPT och direkt kom en like från Miguel. Som jag gillar den killen. Helgen i Uppsala kommer bli så fantastisk. En extra bonus hade ju varit att få köra ett pass med Andreas Ehrnvall och få köra sig riktigt slut.

Ska Rmavbild 2019 09 17 Kl 114553Padelfys - veckans höjdpunkt för Padelpappan.

Apropå riktigt slut så fortsätter jag att varje vecka köra padelfys. Förra passet så körde jag helt slut på mig och kände av passet i flera dagar. Padelfys har inte slagit ännu i Västervik men för mig är det en av veckans höjdpunkter.

Det fortsätter att vara riktigt roligt med all utrustning och min nästa investering kan bli ett pannband. Jag skulle vilja ha ett klassiskt pannband som Björn Borg hade. Håret börjar bli långt och ibland är det i vägen en del. En randig fila tröja på det så är jag hemma. Jag kommer även att prova ett personligt utformat ramskydd inom kort som jag tror kommer bli coolt. Vi får se vad det gör på vikten av mitt rack.

 

Den senaste tiden har jag spelat rätt mycket med de som är bland de bästa i Västervik och vad roligt det är när man hänger med dem och känner att jag har gått framåt i mitt spel. Bollar som man tror är klara kommer tillbaka och det gäller verkligen att ha fokus för att ha en chans. Just fokus på nästa boll hela tiden är något jag behöver jobba med. Fokus kan brista ibland. Bandejan är lika dålig som sist men den ska bli bättre.

 

Padelspelare i Sverige verkar fortsätta att köpa sina padelrack utan att riktigt testa dem ordentligt innan vilket fortfarande märks på köp&säljsidor. Det är viktigt att testa.

Förutom allt padelspelande så håller jag på att fundera på någon mer välgörenhetsdag och jag tar gärna emot förslag på bra idéer på hur padel och välgörenhet kan gå hand i hand. Vamos!!

/Padelpappan

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk