Annons
Annons
Skaermavbild 2018 05 29 Kl 154629

Tankar om material inom padel

Materialet gör ingen lirare men rätt material kan göra en lirare bättre tror jag. Ju mer jag lär mig om Padel desto mer viktiga tillbehör känner jag att jag behöver.  Min resa inom padelmaterial började med att spela med ett lånerack. Det känner nog många igen sig i. Jag hade turen att ha en arbetsgivare som köpte in rack i 2000 kronors klassen som höll en betydligt bättre kvalitet än de vanliga låneracken.

Tog en månad och sedan köpte jag mig mitt egna första rack. Jag ville inte dela med hela jobbet.  Jag provspelade racket i en timme och sen köpte jag det. Jag gick väldigt mycket på att racket var räfflat för i början så sliceade jag alla bollar och så gick jag på varumärke. Racket kostade 2500 kr. Jag kände mig som en kung. Hade fått ett högteknologiskt monster med massor med kolfiber i. Dessutom hade racket en snygg rem till handleden. Senare har jag fått höra att rack med räfflor inte ger bättre slice utan det är hur vassa kanterna är på hålen i racket. Det kändes dock som det gjorde skillnad. Hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag provspelat en massa olika rack för att se vad som passade mig bäst. Det är mitt grundtips när du ska köpa rack. Jag delade också rack med min sambo, padelmamman till en början. Då racket jag hade var ett herr rack så är det lite tyngre än damracket oftast och naturligtvis så fick hon lite ont i armbågen. Mer om nackdelar med dela rack senare.

Många som jag har sett och spelat mot har bytt rack oftare än jag har smashat ut bollen över väggen. En kompis till mig hann nog avverka 5 rack på bara några månader. Tur då att det finns bra sajter att sälja sitt rack på. Mindre tur att jag har lovat honom och sälja hans rack åt honom.  Jag kan rekommendera PADEL Köp& sälj på Facebook som är bra. Jag har även märkt att padelracketar inte håller om man råkar bli arg. Jag har en kompis med grekiskt påbrå som tagit ut sin aggression på padelbanan eller väggen. Racket blev mos… Jag har själv lyckats skala mitt rack rätt så bra när jag försöker slå en boll nära väggen. Jag har sett att det finns olika ramskydd. Är det värt att investera i?

Jag har som många andra hittat spanska sajter som erbjuder rack och bollar till väldigt bra priser. Jag kan tycka att om det inte skiljer så mycket så bör vi gynna de som jobbar på den svenska marknaden för att gynna padeln här.

Sedan under ett träningspass så fick jag prova ett annat märke och blev helt såld. För mig blev det en stor skillnad hur racket träffade när jag själv inte fick bästa träffen. Några kunniga inom padel rekommenderade mig ett rack för min spelstil med en stor Sweetspot och om någon behövde det så var det jag. Jag körde på det och har inte ångrat mig sen dess. I sanningens namn har jag inte provat så många andra rack heller, så under 2018 ska jag försöka att få testa en massa olika rack för att se hur de känns.

Det var i den vevan jag läste på någon padelsajt om vikten av att ha rätt grepp och vid behov lägga på en linda eller två så att risken för tennisarmbåge minskar. Ännu en nackdel att dela rack då sambon har mindre händer än mig. Lindor kan jag inte så mycket om så jag köpte bara den som fanns i padelhallen. Tittar man runt lite på nätet så finns det oändligt många. Linda kan jag dock inte själv så jag brukar be om hjälp. Lindan ska ni byta med jämna mellanrum så att greppet är bra även när man svettas mycket. Det finns mycket bra hjälp och information runt om på våra svenska padelsajter. Lindan är ett av materialen som jag vill lära mig mer om.

Efter att jag tänkt att racket är väldigt viktigt för min spelutveckling insåg jag snart att de 5 år gamla innebandyskorna kanske inte är optimala för Padel. Jag halkade lätt och skorna började gå sönder snabbt. Vad skulle jag köpa nu? Padel och tennisskor finns i massor. Jag köpte de som fanns till nedsatt pris på lokala hallen med fiskbensmönster. Shit vilken skillnad det blev med riktiga skor. Skor är värt att satsa på anser jag. Snart måste nya inhandlas. Får se vad det blir nästa gång. De ska helst inte bara vara sköna och passa bra för Padel. De ska vara snygga också.

Bollar var något jag helt ignorerade i början. Vi spelade med samma bollar vecka ut och vecka in. Bollarna blev mjukare och mjukare. När det sedan var match och bollarna var nya gick alla lobbar i bakväggen. Bollar är som bäst efter någon timmes spel och ska kasseras efter ett antal gånger. Det finns mängder av olika bollar och alla tillverkare har en massa olika modeller. Testa och se vilken du gillar bäst. Bollkostnaden var något som jag inte tänkt på till en början men det blir en stor post på ett år. Jag upplever att det finns skillnader mellan bollarna och att en del blir fortare mjukare än andra. Min favoritboll klarar sig rätt många timmar. Jag har även sett att vissa köper rör och lägger bollarna och så ska gasen fyllas på. Vet någon om dessa funkar bra?

Jag kör numer också med rackväska. Lite onödigt kan tyckas då jag spelar med ett rack men jag älskar den ändå på något sätt. Gillar känslan när jag bär in den i padelhallen och den rymmer rätt mycket packning.

Till sist tänkte jag prata lite om kläder. I början körde jag alltid vita shorts och vit piké för att se lite tennislik ut och även se ut som att jag kan spela. Nu har jag bytt till att spela med funktionströjor mestadels men det slinker även fram en t-shirt ibland. Det jag har märkt att bland killar så är det inte viktigt vad man har på sig. Jag tycker det är rätt viktig så jag har även köpt en en svartvit träningsoverall för att matcha min svarta rackväska. Försöker helt enkelt se bättre ut än vad jag är. Tjejerna däremot kör verkligen all in. De köper snygga tenniskit och köper matchande skor. Lägga några tusen på ett rack gör de gärna inte men varför inte ha 5 olika matchande dräkter. Tjejerna lyfter verkligen padeln klädesmässigt anser jag.

Tack för att ni har läst och maila gärna padelpappan era bästa materialtips.

Snart kommer sommaren och då blir snart padel utomhus.

/Padelpappan

 

 

 

 

 

 

Annons

Sponsorer

 • Go Teborg
 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • Ska Rmavbild 2019 12 27 Kl 140352
 • Skelleftea
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Linko E Ping
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • Ska Rmavbild 2019 12 05 Kl 112930
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 142256
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 210159
 • Pdl Courts
 • Ska Rmavbild 2019 10 10 Kl 084736
 • Ska Rmavbild 2019 12 28 Kl 182441
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Helsingborgpa
 • Ska Rmavbild 2019 07 14 Kl 115010
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping