Folk kommer väl tro att jag blivit galen

Padelpappan rapporterar från sin sommar som innehållit allt från padeltorka i Spanien, grymma matcher i Luleå och en magisk visit i Båstad.

Besvikelsen efter vårens knackiga spel har lagt sig. Nu skulle det bli ordning på Padelspelet.  Min tanke var att familjeresan till Mallorca skulle ge mig den kick jag behövde. Att bli tränad i Spanien såg jag mycket fram emot. Ett så padeltokigt land måste väl ha en massa banor och tränare. Jag insåg att när vi kom fram så fanns det inte så många banor i närheten. Skulle det inte bli något spel? Jag använde mig då av padelfamiljen och kontaktade @padelfemenino som är en spanska som kör enbart padel på instagram. Hon hjälpte mig och tog kontakt med en massa banor i närheten och jag fick då en massa tips. Jag ringde några men de hade inga tränare just då. Veckan fick istället gå till att försöka läka mitt knä som fortfarande gör lite ont.

Skaermavbild 2018 07 31 Kl 205003

Det blev mer bad än padel på Mallorca för PP.

När jag kom hem från Mallorca hade jag en grym abstinens. Blev 3 pass på 16 timmar direkt varav den ena var en PT timme. Där uppdagades att jag spelat med helt fel grepp sedan jag började. Jag har nu gått över till att spela hammargreppet. Mer att läsa om det här greppet finns på Padelfebers sajt. Det känns inte lätt att köra med det här greppet men har jag förstått det hela rätt så är det greppet som hjälper om jag ska komma någonstans med mitt spelande.  Jag kommer även att försöka förbereda slagen bättre och slå mycket lösare.

Inte nog med att jag skulle lära mig ett nytt grepp. Utepadeln har kommit till staden. Jag gick in och spelade mitt vanliga spel och det gick inte alls bra. Inget satt som det skulle och dessutom ska det ta hänsyn till sol och vind. Spelet gick dock mycket bättre efter jag läst Andréas Johannson inlägg. Efter detta spelade jag mycket enklare och undvek misstag. Jag ska även  ta med mig det till mitt inomhusspel.

Skaermavbild 2018 07 31 Kl 205057

Padel i Luleå med elva meter i takhöjd och den bästa spelaren PP mött - Pär Dalhägg.

Sedan var det dags för nästa resa. Denna gång mot Luleå och padel365. Här fick jag spela 4 underbara timmar med 11m i takhöjd. Det var som en dröm. Jag blev så otroligt bra omhändertagen och fick spela padel med underbara människor. Längtar redan tills nästa år. Andra gången fick jag spela med och mot Per Dalhägg. Han är den grymmaste jag mött. Båda gångerna var Erica Falegren med. Även hon otroligt duktig och hon gav oss stryk första matchen. Jag har blivit lovad privatlektioner av Padelfebers chefredaktör så att det ska bli vinst nästa år mot Erica. Luleå verkar gilla padelpappan och padelpappan älskar Luleå. Min längtan efter att bli ännu bättre har nu blivit ännu större och jag vill besöka mer städer och spela padel i.

Efter hemkomsten från Luleå var det dags att börja jobba. Andra dagen jag lämnar jobbet hälsar en kille på andra sidan gatan och säger på luleåmål.

–Gick det bra att spela i Luleå?

Då visar det sig att det är en av killarna som spelade på banan bredvid mig i Luleå som är i Västervik på semester. Sedan visar det sig att hans fru är syster till en av dotterns bästa kompisar och att de ska hänga i kvarteret bredvid mitt i 2 veckor. Vi ska se om vi hinner spela innan de åker hem igen. Även padelvärlden i Sverige är liten.

Skaermavbild 2018 07 31 Kl 205203

Padelpappan på plats i Båstad under WPT. 

 

Nu i lördags åkte jag och padelfotografen till Båstad för att kolla in semifinalerna i World padel Tour. Vilka är de första man stöter på? Padel 365 Luleå och även Johan Håkansson.  Vilka matcher vi fick se och Padel är verkligen en grym livesport. Spelarna är så sjukt duktiga och jag blir verkligen inspirerad av att själv bli bättre nu. Jag vill också kunna möta hårda smashar långt fram på Volley och dirigera min partner på spanska. Attras som betyder bakåt och skrika Vamos när spelet flyter på.  Folk kommer väl tro att jag blivit galen.  Hela evenemanget var kanon och jag längtar redan tills nästa år.

För egen del så kommer jag att fokusera på att ta det lugnare i mitt spel och slå mycket lösare. Kroppen är fortfarande inte hel. Knäet är bättre men känner fortfarande av det. Tyvärr så slarvar jag med min rehab. Nu när axeln känns bra så gör jag inte mina övningar och gör inga övningar för knäet heller. Detta måste förändras och min sjukgymnast kommer inte bli glad. Jag har även gått över till att spela mer på backhandsidan och den börjar kännas mer bekväm. Har dock kraftiga problem att returnera utan att slica. Funderar även att gå padelkurs i höst för att få regelbundna träningar. Jag känner att såna tillfällen utvecklar mig.

 /Padelpappan

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk