Så nära till alla världsstjärnor

Padelpappan intog Båstad och njöt av att både se på världspadel och att dessutom kunna komma de ödmjuka stjärnorna så nära. Men han upprörs också över orättvisor.

Detta inlägg skulle handla om Barcelonaresan del 2 men känner nu att efter jag varit i Båstad så måste jag skriva om detta. Jag var där förra året men i år skulle damerna vara med.

Handen på hjärtat så känner jag till herrspelarna mer och det är deras matcher man följt fast man vet att det är damerna man ska se för att utveckla sin egen padel. De spelar en mer lik padel som vi  amatörer i Sverige spelar).

Detta året reste jag med Plåsterpappan. Vi åkte upp fredag morgon och var framme vid lunchtid. Efter en lunch nere vid havet gick vi in på arenan. På bana 1 spelade Salazar och Sanchez, ett världspar. Direkt springer man in i Daniel Windahl och Simon Vasquez som alltid hejar så glatt. Man vänder sig om och då står Lebron där och ytterligare några världsstjärnor. De småsnackar lite och kikar in lite padel. Vet inte om det är så många andra sporter där man kommer så nära världsstjärnor så lätt.

Ska Rmavbild 2019 07 06 Kl 103302Lille Chingotto - förebild för Padelpappan.

 

Vädergudarna var med arrangörerna i år och vi bjöds på en padelfest. Padel är en otrolig livesport och man ser hur duktiga alla är. En sak som fastnat på min näthinna är alla de korta forehandspelare som kan hävda sig inom padeln. Skönt för mig att se då man inte är en superlång forehandspelare. Chingotto som med sina 162 cm spelar grym padel och enligt mig gör det helt utan avgörande slag. Det är en kille jag ska följa framöver.

Det fanns en kort tjej som också imponerade på mig. Paula Josemaria Martín, vilket padelnamn och vilken lirare. Bara hon var värd hela entrépengen. Hon körde ofta tvåhandsbackhand och hade en enorm kraft i sina slag. Hon hade jag aldrig hört talats om men henne ska jag följa framöver.

Ett annat coolt namn är stjärnan Marta Ortega. Elegant lirare som vann turneringen välförtjänt ihop med nuvarande världsettan Marta Marrero. Jag har nu helt fastnat i tjejernas padel och kommer nog att följa dem mer än herrarna.

När man var liten så jagade man autografer i Tv-laget och var nöjd när man fick Staffan Lings och Ted ”olyckan” Åströms autografer. I vuxen ålder har jag haft Totti (fotbollsspelaren i Roma) som den stora idolen och eftersom jag är lite blyg inte går jag inte vanligtvis fram till kändisar för att ta en selfie. Jag var dock i ett evigt lyckorus i Båstad så jag tog chansen att ta några selfies. Den första blev med Sanchez. Jag sprang in i min favorittränare Miguel Sciorilli som var lika trevlig som vanligt och hjälpte mig fråga Sanchez. Senare på lördagskvällen var vi nere vid vattnet och där hängde Mati Diaz, Stupa, Marta och Marta.

Ska Rmavbild 2019 07 06 Kl 103249Seflie tillsammans med en annan liten forehandspelare - Mati Diaz.

 

Jag och Plåsterpappan gick lite närmare och vi började prata lite med ett gäng bredvid stjärnorna. Där fanns en svensk tjej som är topp 10 i Sverige och en kvinna på cykel som sa att min son är rätt bra i padel. Det visade sig att det var Calle Knutssons mamma och hon hade stenkoll på att jag var Padelpappan och att hon läste allting jag gör vilket kändes väldigt roligt. Hon hade ett önskemål, hon ville se mer av Padelmamman så vi får se hur jag ska lyckas med det…

Calles mamma var supertrevlig och sa åt mig att klart jag ska ta en bild med Mati Diaz. Maken till grävare jag knappt sett. Han träffar bollen just ovan mark och med knappt någon sving slår han tillbaka bollen hårt just över nät.  Jag fick hjälp av topp 10 tjejen att ta en bild med the Warrior.

Detta gav mersmak så jag frågade Marta Ortega. Självklart ställde hon upp och klart skulle bilderna upp på mitt Instgram. Så kom söndagen och dags för final. Damernas final börjar kl 11:00. 10:10 så gillar Marta bilden och skriver även en kommentar med tre hjärtan. I vilken annan sport gör en världsstjärna detta med 50 minuter kvar till en final. Jag älskar padelvärlden!!!

Ska Rmavbild 2019 07 06 Kl 103312Paula Josemaria Martin. Padelpappans nya favorit.

 

Åter till topp 10-tjejen. Hon berättade att hon får betala alla träningstider själv och blir hon trea på en SPT så får hon 500 kronor vilket är en timmes padel i någon av våra större städer. Jag trodde inte att det var sant men det var det. Det hon får är ett rack och lite kläder från sitt märke. Det kan inte vara lätt att satsa på Padel när dessa förutsättningar finns. Sedan även tråkigt att det är olika prispengar på WPT för killar och tjejer. Jag tycker att tjejerna bjuder på minst lika bra show och har fått veta av redaktör Johan att i Sverige så har vissa SPT lika prispengar vilket är super. Hoppas att det kommer in mer pengar i sporten inom kort så att våra bästa får en bra chans att hävda sig bland världens bästa och att Padel blir en ekonomisk jämlik sport.

För egen del så kom man hem med ett rejält padelsug. För andra året i rad så lyckades jag komma hem från Båstad utan att ha spelat en enda timme själv. Jag känner nu att resan till Barcelona gjort skillnad i mitt spel även om volleyn fortfarande lämnar övrigt att önska. Min nya serve har börjat sätta sig och jag har till och med börjat träffa en bandeja då och då. Jag har nog höjt min jämnhet och mitt mål att spela mer och mer i mitten börjar ge effekt. Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Padeltrainer.com videos där han pratar i 20 min om olika saker. Här finns mycket att lära. Ha en grym fortsatt padelsommar så ses vi framöver. Vamos!

/Padelpappan 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk