Annons
Skaermavbild 2018 12 26 Kl 123917

Padelpappans årskrönika

2018 har inte bara varit ett händelserikt år i vår omvärld. Det har även hänt en del i padelpappans padelliv.

Januari

Spanien slår Sverige i handbollsfinalen i EM. Padelpappan får ett träningspass med Anton Andersson och Andreas Ehrnvall. Dagen efter spelar jag en turnering ihop med plåsterpappan där det blir fyra matcher på en dag. Kroppen säger att det inte var det smartaste. Går till sjukgymnast som säger att jag har en begynnande Impingement och måste börja köra rehab samt vila. Men jag har turnering i Uppsala inom kort säger jag. Sjukgymnasten tejpar mig och vi åker till Uppsala där det blir idel förluster.

Skaermavbild 2018 12 26 Kl 124022Ett träningspass med Andreas Ehrnvall och Anton Andersson blev starten på ett intensivt padelår för Pappan.

 

Februari

Mobilanvändning framför ratten förbjuds i Sverige och det är ett OS i Pyeonchang. Jag kommer knappt ihåg någonting från detta OS. Padelsjukan har börjat slå till och jag tänker på padel nästa hela tiden. Serielunken i Västervik rullar på. Jag och Mellberg går som ett sänke genom serien och jag spelar tejpad. Hoppsmash är mitt adelsvapen men går sådär med en axel som smärtar rejält. 

Mars

Prinsessan Madeleine får en dotter och Putin blir som väntat omvald. Jag åker till fjällen och lämnar över ödet i serien till en kollega. Vi måste vinna sista matchen stort för att hålla oss kvar i div 2. Vi blir slaktade och åker ner till div 3. Axeln börjar dock kännas bättre så det börjar kännas hoppfullt igen med padel.

April

Avicii lämnar jordelivet och Peter Madsen döms till livstid för mordet på Kim Wall. Jag försöker att jobba med att peka på bollen när jag smashar och det går sådär. Ett sent avhopp i div 2 öppnar upp för mig och Mellberg att köra vidare. Jag vrickar foten och får vila någon vecka från spel. Serispelet går åt pipan. Försöker dra igång välgörenhetsmatcher genom att utmana par och förloraren får skänka till välgörande ändamål.

Skaermavbild 2018 12 26 Kl 124142

Padelpappans välgörenhetsdag.

 

Maj

GDPR kommer till oss och Benjamin Ingrosso försvarar den svenska äran i Eurovision song contest. Min blogg gör entré på Padelfeber. Jag och Mellberg går som ett sänke igen under seriespelet. Börjar jobba med att hålla ner misstagen.

Juni

VM i fotboll börjar och räddningsoperation i grottan i Thailand påbörjas. Mitt fokus på material inom padel blir bara större och större. Vädret i Sverige är grymt. Familjen åker till Mallorca men jag lyckas inte hitta någon padel på en hel vecka.

Juli

Frankrike vinner fotbolls VM och det härjar bränder i Sverige. Vi får utomhuspadel i Västervik och det är verkligen stor skillnad på inne- och ute padel.  Jag får spela uppe i Luleå och se deras fantastiska hall och spela med underbara människor. Juli avslutas med ett besök i Båstad på WPT. Vilken upplevelse och sjukt vad duktiga dessa världsstjärnor är.

Skaermavbild 2018 12 26 Kl 124223

Skaermavbild 2018 12 26 Kl 124120Övre bilden: Padelpappan intar Luleå. Nedre bilden: Padelpappan intar Båstad.

Augusti

En bro rasar i Genoa och det brinner nu i Kalifornien. Planeringen börjar göra inför min egna välgörenhetsdag där alla pengar ska gå till min stora dag.  Jag och Mellberg splittras och jag ska bilda par i div 3 med Petter.  Spelar mitt första KM ihop med plåsterpappan. Vi stöter dock på patrull mot Daniel Windahl. Sjukt kul att spela mot honom fast vi inte hade skuggan av en chans.

September

Riksdagsvalet visar sig mest bara ha förlorare fast alla anser att de gjort ett kanonval. På padeln så har de flesta som förlorat en match haft en dålig dag, tappat fokus, ätit dåligt, bollarna var lite lösa, inte spelat på länge. Det finns sjukt många ursäkter som man får höra efter en vinst. Ett resultat är ett resultat. Välgörenhetsdagen går av stapel och jag lyckas nästan samla in 14000 till förmån till min stora dag. Tack alla inblandade.  Kör 3 pt timmar denna månad. Vill man bli bättre så måste man träna också. Mycket fokus nu på lindan och dess betydelse. Testar en massa olika och har nu hittat en som passar. Seriespelet går nu äntligen som tåget och jag och Petter har verkligen börjat bra.

Oktober

Angela Merkel kommer inte att kanidera för omval och mycket brevbomber i USA.  Jag börjar med padelskola för dottern och några av hennes klasskompisar. Jag fortsätter mitt materialfokus och testar nu kantskydd till racket.

November

Kristersson blir nedröstad och Frankrike förbjuder barnaga. Mitt fokus är nu vikt och lindor och kantskydd åker all världens väg. Spelet blir inte bra. Fokuserar för mycket på material och för lite på spelet mitt. Jag ändrar tankesätt och spelet börjar bli bättre. På padeln diskuterar vi vad vi gjorde innan padeln. En mycket bra fråga….

December

Börserna världen över har börjat att skaka rejält och vi har fortfarande ingen riksdag. Fick åka på en oförglömlig resa till Uppsala. Veckan efter mitt äventyr i Uppsala väntade finalspel i vår liga. Nu skulle det avgöras vilka som skulle stå som segrare i varje division. Jag och Petter hade vunnit seriespelet och vi såg oss själva som favoriter.
Vi skulle möta två räddningschefer som har ett bra spel men vi skulle gå in och äga. Dock ville ödet annorlunda. Slår man upp passivitet i en ordbok så kan man se en film på mig från den matchen. Jag bara lobbade, lobbade och lobbade och glömde då gå fram och äga nätet. Vi gjorde misstag på misstag och förlorade i två raka set. I första set hade vi 0-40 som vi tappade. Både jag och Petter som jag spelar med spänner oss när det verkligen gäller och får vi motgång så tappar vi huvudet lite så vi blir ännu sämre. Detta måste vi jobba med. Det är bara att ta nya tag och Petter brinner nästan lika mycket som jag för denna underbara sport. Vi har redan börjat planera för hur vi ska utvecklas som lag under 2019. Vi ska träna då vi spelar och inte tänka så mycket på resultatet. Lättare sagt än gjort då man så gärna vill vinna varje match. Padel är väldigt mycket upp och ner och man är väldigt beroende av sin medspelare.

Så här i juletider så hoppas jag att ni fått många fina hårda padelpaket. Här hemma överraskade padelmamman med att ha bokat in mig på en PT så att min kropp ska palla med 16 timmars padel i Barcelona i maj. She is a keeper. Hemvändarpadel verkar vara hett i padelsverige så jag hoppas få till några timmar innan vi ringer in det nya året. Om jag för önska något till min egen padel så är det en bra bandeja, börja kommunicera mera och vänta på rätt läge med att avgöra.

Skaermavbild 2018 12 26 Kl 124201Padelmamman is a keeper.

 

God jul och gott nytt padelår!

Padelpappan

 

 

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Go Teborg
 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • 175648 Padelevent Logovj
 • Skelleftea
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Linko E Ping
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • Ska Rmavbild 2019 12 05 Kl 112930
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 142256
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • Ska Rmavbild 2019 09 30 Kl 210159
 • Pdl Courts
 • Ska Rmavbild 2019 10 10 Kl 084736
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Ska Rmavbild 2019 07 14 Kl 115010
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping