I det enkla bor det vackra

Padelpappan är tillbaka med många tankar kring racketval och byten av partners.

Ernst Kirchsteiger har länge gillats i vår familj. Han har genom åren stått för otaliga klassiska citat. Ett exempel är att ”man aldrig känner sig så rik som när man plockar ut ett färskt bröd ur ugnen”. Ett annat är ”i det enkla bor det vackra”. Jag undrar om det sistnämnda inte också gäller för oss padelmotionärer.

Ska Rmavbild 2019 05 03 Kl 101044Ernst har levererat många sanningar.

 

Det finns massor av rack att välja mellan och de har olika former samt finns i en mängd olika material. En del har räfflad yta och andra har små hål där jag som spelare kan stoppa in små vikter för att få till just den balans man vill ha. Jag tror att många av oss inte testar racken vi ska köpa utan hittar något snyggt med en bra beskrivning och bara kör. Sedan upptäcker man att det här racket var ingenting för mig och så hamnar det på padel köp & sälj. Bra att det finns en andrahandsmarknad men det skulle vara bättre om alla testade rack ordentligt innan man köper för jag tycker sporten är nog så dyr ändå. Sen tycker jag det är lite märkligt att folk säljer rack med sprickor i.

 

I Västervik där jag verkar är padelsporten väldigt ny så min gissning är att 95% spelar med för svåra och ev för tunga rack. Jag gissar att det ser likadant ut i resten av landet men jag vet att många med mig är sugna på ett snyggt hårt rack som ger tryck i slaget. Jag tror att jag kommer att röra mig mot de enklare racken för jag är ju bara en nybörjare i denna underbara sport. Framförallt när min devis är att bollen ska över och jag helst inte ska smasha överhuvudtaget.  Hoppas att fler följer med mig. Att spela med ett lättare rack viktmässigt gör att man blir lite snabbare i reaktionen samt att kroppen inte blir lika sliten.  Många onda armbågar i Västervik just nu. Kontroll vinner nog över kraft i längden för oss motionärer.

 

Seriespelet i staden trummar på och denna säsong har inte blivit någon höjdare. Jag fortsätter underprestera i serien och jag och Petter blandar verkligen våra insatser. När vi är bra så är vi bra men stämmer det inte så rasar vi ihop. Vi måste fortsätta jobba med att behålla fokus. Apropå seriespel så är parsammansättningen väldigt intressant eller framförallt hur lagen bryter upp med varandra. En kompis till mig blev lämnad via SMS av en som ville spela med sin bror. Då fick kompisen spela med brorsans fd partner. Många är missnöjda med sin seriepartner men man kanske inte ser sina egna brister. Jag tycker också det är svårt att göra slut fast vi bara spelar på skoj. Jag hade ångest när jag skulle bryta med Mellberg.  Frågan är om gräset är grönare på andra sidan?  Även på hög svensk nivå har det varit några intressanta byten av partners.

Ska Rmavbild 2019 05 03 Kl 100737Vädret på Mallis blev ingen höjdare.

 

Mitt eget spel går fortfarande mycket i vågor och det är så mycket att förbättra att jag inte vet vad jag ska tänka på. Jag måste få igång mitt splitstep och rätt fot. Att träna medan jag spelar match går fortfarande illa då jag hela tiden vill vinna. Sporten känns fortfarande lika rolig och längtar hela tiden tills nästa timme.

När påsken kom skulle vi åka till Mallorca för att fira att padelmamman fyllde 40. Nu skulle det kunna bli lite padel tänkte jag. Då blir det typ det sämsta vädret på Mallorca på länge så det blev bara en timmes parpadel. Mallorca verkar inte var min turö. Hoppas det blir bättre i Barcelona i slutet av maj. Vamos!

/Padelpappan

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk