Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Padelpappan slits mellan backhand- och forehandsidan och glömmer att ta bort plasten när han lindar racketen. Men framför allt är han på väg att ordna en välgörenhetsdag.

Sedan en tid tillbaka har jag funderat på att göra välgörenhet ihop med Padel.  Jag fick första idén av min kompis Marcus. Att förena det bästa man vet med lite välgörenhet. Om man tittar på bilparken vid padelhallen ser man att den kostar en del. Padel är idag ingen billig sport så vi som spelar borde ha råd att bidra.

Padel for Charity kommer att genomföras lördagen den 8 september i Västervik i samarbete med PDL center Västervik. Det kommer att bli padel från 09:00-00:00. Dagen kommer att fyllas med olika aktiviteter och pengarna som samlas in via padel och gåvor kommer att gå till Min stora dag. Tanken är att detta ska vara ett återkommande evenemang och ska även kunna genomföras på andra orter. Hör av er om ni är intresserade. Jag känner själv ett stort engagemang för Min stora dag då min dotter Astrid har en väldigt ovanlig ögonsjukdom som gör att hon har en stor synnedsättning och är ljuskänslig.

Skaermavbild 2018 08 10 Kl 124533

Dottern Astrid har en väldigt ovanlig ögonsjukdom.

Min stora dag kan underlätta och uppfylla drömmar för barn och familjer som har det svårt. Trots detta älskar hon spela padel och vår älskade sport ska vara en sport för alla. Alla padelälskare i Sverige är välkomna till Västervik den här dagen. Jag har redan fått kontakt med en familj i Nacka som var intresserade av komma till Västervik och spela. Vill ni bidra redan nu till Padel for Charity så swisha ert bidrag till 123 442 85 79.

Mitt eget spelande rullar på. Jag har precis gjort klart med en ny partner till seriespelet. Petter heter han och är väldigt duktig i Squash. Vi kan bli ett farligt par här på hemmaplan.  Här byts det friskt nu mellan lagen och det kommer bli många olika kombinationer.

Skaermavbild 2018 08 10 Kl 124711

Padelpappan slits mellan backhand- och forehandsidan och glömmer att ta bort plasten när han lindar racket. Men framför allt är han på väg att ordna en välgörenhetsdag.

 

Jag slits nu mellan backhandsidan och forehandsidan. Vilken sida passar mig bäst? På backhand får jag använda mitt nya favoritslag oftare. På lobbar i mitten drar jag den stenhårt (läs hyfsat hård) tillbaka. Ett vägvinnande slag mot många. På forehand får jag använda min smash mot vänsterväggen som är något av mitt adelsmärke. Jag får även använda mina defensiva kvaliter mer på forehand sidan. Mina 42 år till trots har jag kvar en del snabbhet och jag älskar att plocka motståndarens smashar.

Jag tränar på mitt nya grepp och att förbereda slagen bättre. Tyvärr slår ofta reptilhjärnan till och jag vill vinna varje match istället för att fokusera på träning. Jag kommer även att försöka testa olika rack och ge omdömen om dessa. Hittills har jag testat ett rack. Ett svårare rack än det jag har. Det tar någon timme men sedan vänjer man sig. Glöm inte att testa potentiella rack flera timmar innan ni köper. Jag gissar att många köper svårare rack än vad som egentligen passar dem.

Padelmamman har äntligen börjat komma igång med sitt spel efter vårens lunginflammation.  Hennes linda började bli sliten. Hon fick en av mina för att testa. Den skulle vara klibbig och passa nu när det är så varmt i padelhallen. Jag som aldrig sysslat med racketsporter gjorde enligt mig själv en bra lindning. Hon tyckte det kändes bra men under gårdagens parpadel tyckte hon att racket bara gled. Efter matchen rådgjorde jag med padeltränare Martin. Det är visst plast på båda sidorna på en linda och jag hade missat att ta bort plasten över greppet. Racket var som en hal ål. Nu är detta åtgärdat så nu ska vi öka takten. Padelmamman vill spela 3 gånger i veckan och jag kanske 4 gånger. Kommer bli ett spännande pusslande med familjelivet. Igår var barnen med i hallen. Svårt hålla fokus då de springer runt som yra höns men det går ändå rätt så bra och de älskar padelhallen. Jag har fostrat dem väl.

Hon vill lära sig slå bollen i bakvägg så att den går över. Det ska vi öva på och så måste hon jobba med sitt nätspel. Det är inte det lättaste att coacha sin respektive men jag ska göra mitt bästa. En gemensam hobby är dubbel glädje.

/Padelpappan

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk