Vi måste bli bättre på att spela långsamt

Windahl drog vissa lärdomar efter senaste SPT:n. I övrigt är han på väg att dra igång ett riktigt spännande projekt.

Nu är det äntligen dags att förverkliga en tanke jag haft under en längre tid. Jag och fysmonstret Axel Holm kommer att starta DW & Holm Padel Fitness.

Axel är otroligt vass på upplägg kring fys, där han är välutbildad. Jag själv har också många års av erfarenhet av just den biten. Därför tror jag detta komplementet till alla padelspelare kan vara hjälpsamt.

Idag finns det ganska få människor som säger hur en padelspelare ska träna utanför padel banan. Samtidigt vill många nya juniorer och motionärer ha hjälp med just fysen. För ibland handlar det inte bara om racket, haha!

Ska Rmavbild 2020 10 22 Kl 140037Windahl och Axel Holm blir rådgivare kring fysträning inom padel.

Varför vi vill detta är också för att sporten växer fruktansvärt mycket och jag tror absolut att denna hjälp behövs. Vi gör detta för att hjälpa sporten framåt. Vi kommer starta ett samarbete med Andréas Johansson där vi kommer lägga upp vloggavsnitt med fokus på fysträning inom en snar framtid.

Det är många som frågar vad jag kör för upplägg och hur mina pass ser ut. Här kan man få en inblick/hjälp vad och hur vi kör. Vi tänker inte lära ut att göra en knäböj med lilltån utan mer vart man börjar. Hur ska man jobba? Upplägget mellan fys och padel. Axel och jag är väldigt lika varandra. Vi lägger ner mycket arbete på just gymmet och gör verkligen jobbet där.

Det vi bland annat kommer gå igenom är att gymmet inte alltid behövs för att göra tunga pass. Ser man på World Padel Tour och också SPT kan man vinna mycket på att enbart vara fysisk förbered. På WPT finns det många som fuskar med den dagliga träningen utan att nämna namn. Där är något vi kan bli bättre på än alla stornationer i padeln.

 

Förutom denna idé pågår träningen för fullt. Jag växlade verkligen upp träningsmängden efter SPT i Kumla. Det kändes som att vi kunde så mycket bättre. Cayetano är ju verkligen en utmaning för alla och det är jag otroligt tacksam för. Speciellt detta året. Jag och Calle lär oss väldigt mycket för varje gång vi möter honom och det är perfekt inför vad som väntar både kort- och långsiktigt.

Nu i Kumla gick det väldigt snabbt och där tycker jag vi i Sverige har en stor svaghet. Vi måste bli bättre på att spela långsamt även när banorna är snabba. Många WPT-kval går ju på snabba banor (huvudturneringen går på andra banor som är betydligt långsammare). Kan man då spela långsamt så stressar man motståndarna, låter de öka tempot vilket också gör att de måste sätta till mycket energi hela tiden. Kommer tröttheten in kan det lätt bli dåliga beslut.

Spelar vi snabbt för ofta riskerar vi mycket misstag. Kanske håller det i någon match men i längden måste vi tänka lite längre. Många spanska spelare kan bemästra ett snabbt attackerande spel. Jag är helt övertygad om att kvaliteten i Sverige kommer nå dit att vi bemästrar att spela långsamt i försvar, men vi måste helt enkelt bli bättre.

 

Då så. Karlstad nästa anhalt. Riktigt taggad. Kör som ni kanske listat ut med Calle och jag tycker vi har bra chans. Vi håller ju fortfarande på att förbättra vissa saker som ett par men tycker definitivt vi kan skada och ta ner alla lagen. Bara fortsätta att pressa oss själva till max och njuta av processen.

Vi hörs snart igen.

// DW

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk