Tankar inför en väldigt spännande säsong

Varför springer just nu Windahl som en galning? Vad är det som är överordnat allt annat i hans satsning? Det och mycket annat får vi veta i detta blogginlägg.

Då sparkar vi igång ett nytt padelår. En månad som i regel inte har mycket händelser i padelvärlden. 

För min egen del händer det dock otroligt mycket. Många nya vägar och dörrar har öppnats. 

 

Personligen har jag tränat hela tiden, antingen fys eller padel. Fysen har faktiskt uteslutande bestått av intervallöpning, något som jag tror kommer att ha en stor påverkan. För året som väntar kommer att innehålla så mycket matcher. Schemat blir fullt av World Padel Tour, Svenska touren och FIP-turneringar och då kommer konditionen vara jätteviktig om jag ska hålla hela säsongen ut. 

Min grundfysik är bra men jag måste hela tiden bli bättre för att nå mina mål. Efter denna löpperiod kommer jag att återgå till styrka. Då i en mer tyngre form för att sedan under säsongen köra mer explosivt. Under turneringar eller nära inpå är det väldigt svårt och dumt att köra tufft. 

Ska Rmavbild 2020 01 16 Kl 101618Daniel Windahl räknar med väldigt många tävlingar och matcher i år och håller därför på att förbereda kroppen för det.

Jag ser verkligen fram emot det här året då upplägget kommer att vara det mest professionella jag har haft. Jag kommer alltid ha någon runt mig som kan puscha mig i rätt riktning och som har stor erfarenhet. Klart är att jag under året kommer jag spela SM i båda former samt en rad SPTs förutom många WPT-tävlingar. Partnerna kommer att variera här hemma, men i Spanien fortsätter jag med Fabri Cattaneo. Kanske blir det ett Padelfeber-lag under SM i form av Windahl/Håkansson... 

 

Målet för året är definitivt att nå topp 100 på WPT-rankingen. Det kommer att vara prio, samt att vara med och slåss om SM tecken. 

Men allra viktigast, något som står över allt annat, är processen framåt. 

Men ett mål som kommer stå över allt är processen framåt, att jag hela tiden känner att det går i rätt riktning och att det är roligt. 

Vad jag behöver just nu är timmar på banan som till stor del består av spanskt motstånd och motståndare som kan sopa mig av banan. I dagsläget känner jag att jag kan slå de flesta slag, om vi då bortser från showslagen. Det handlar mer om att välja rätt slag vid rätt tillfälle och vara fokuserad i alla lägen. 

Kan jag göra det tror jag absolut att jag kan nå mina mål. Skillnaden mellan topp 100 och topp 50-spelare är inte direkt nivån på kunnande utan mer stadigheten. Topp 100-spelare kan göra helt galna matcher men de håller i få matcher om man jämför med de som är topp 50. 

 

Kan jag hålla fokus och inte dala för mycket i mentaliteten och fysiken tror jag verkligen att det går att nå högre än 100. 

Jag gillar inte ge det ett datum men det är mitt mål för 2020. Visserligen kommer skitmatcher att komma, men jag vet verkligen att det går och att min nivå håller. Jag tror mycket handlar om övertygelse och självförtroende. Vill man lyckas, kan man lyckas. 

Första turneringen för året blir i Helsingborg sista helgen i januari tillsammans med Adrian Marquez. En 17-åring som är väldigt talangfull men som inte slagit igenom än. Kanske kan det ge något inför framtiden, vi får se.

Det kommer en rad olika överraskningar i början av året som i stunden inte kan avslöjas. Men jag tror att det verkligen kommer bli otroligt bra. Vi hörs snart igen.

/DW

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk