Min största och viktigaste padelresa

Samtidigt som svenska eliten stämplar in för SM i Helsingborg reser Daniel Windahl till Madrid med enkel biljett. Han vet inte när han återvänder - det enda han vet att han står inför sitt livs största äventyr.

Dåså! 

Återigen på resande fot.  Återigen en resa som man väntat spänt på. 

Denna gången vet jag typ inte hur länge jag blir borta. Har enbart bokat en enkel resa till Madrid, sen får vi se när det är läge att bege sig hemåt. Men resan som väntar är nog den som anses vara den största jag har gjort i min padel- och tenniskarriär. WPT:s med spanjorer i form utav David Antolin och David Fernandez. Dessa två kommer jag att spela med de första tävlingarna. 

Först ut är Antolin. Bollsäker spelare som också gick till kvalfinal i Mijas. Vi ska träna tre gånger innan för att hitta varandra, sedan är det gametime på lördag. 

Får se om detta är något att bygga vidare på efter resan. Andra turneringen blir David Fernandez från Madrid. Träningskompis med Calle Knutsson. Också en stabil filur som är riktigt bra defensivt. Kan också bra engelska som gör att han verkligen sticker ut, haha. Antolin kan inte många ord engelska, vilket gör att undertecknad får gå in o prata spanska. Vi får se hur det går. Jag pluggar padelspanska dagligen nu sen en vecka tillbaka. 

Men det som väntar efter dessa två turneringarna är nog bland det roligaste jag antagligen kommer vara med om. 5-6 dagar med Gonzalo Rubio på Starvies akademi La Finca. En akademi som det gäller att visa framfötterna för. 

Ska Rmavbild 2019 08 29 Kl 130604Windahl har anlänt till Madrid. På lördag är det dags för WPT-kval.

 Ska Rmavbild 2019 08 29 Kl 131657

Lottningen i Madrid. 

Träningar som väntar med alla typer av spelare innanför topp 70, fyspass samt massage. Kommer verkligen innehålla mycket. Boendet kommer vara hos Gonzalo också. Då får man verkligen en inblick i vad han gör som är så annorlunda. 

Lugo WPT är tävlingen vi ska förbereda oss för. 

Vi går antagligen in på tisdag i huvudturneringen. Samma vecka är det Cascais WPT som jag för närvarande inte har partner till men efter kvalet till Madrid och London kommer jag ha ett snack med Fernandez och Antolin beroende på hur det kändes med dem. 

Efter Cascais är det ytterligare en tävling tillsammans med Lucas Bergamini. Här kommer jag också få lov och träna med honom och hans team. Därefter bär det av till San Javiers WPT. Allt det här ser man fram emot mycket och känslorna är huller om buller. 

Är så redo på att göra mitt bästa som vi får se vart det leder till. Kommer ha en rad möten också med akademier och eventuellt nya samarbetspartners. Som sagt är det en resa som kommer att innehålla mycket. 

Tänkte skriva några rader innan jag gör denna resa sen får vi se om jag skriver efter... skämt åsido. Det är självklart. Mina förväntningar på denna resa är rätt höga. Bra träning, intressanta möten och roliga tävlingar. 

Jag kommer att gå in med exakt samma attityd jag hade i Mijas och med Dani. En sak är säker: jag kommer få väldigt mycket boll på mig under resan vilket jag ser fram emot. Tuffa matcher. När jag spelar med Bergamini och Rubio blir det möten med ruskigt bra spelare. Men shit vad kul det ska bli. 

Jag förväntar mig inte att gå långt igen men jag förväntar mig att jag gör mitt bästa. Gör jag det är det en bra chans för mig att upprepa fina resultat. 

Inga lätta uppgifter direkt men otroligt roliga. 

Stort lycka till på SM för allihopa. Tror det kommer att bli ett riktigt getingbo som senior Håkansson redan skrivit. Nu jävlar kör vi!!!

//Daniel Windahl

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk