Lämnade Lissabon med otroligt blandade känslor

En sjuk Windahl sätter sig på planet och skriver om WPT-äventyren, känslan av att ha svikit sin partner på EM, Simons avstängning och avhoppen från landslaget. Ett mycket läsvärt inlägg.

Då sitter man på flyget tillbaka till Sverige efter att varit i Spanien och Portugal en väldigt lång tid. Fram och tillbaka. Många tävlingar och otroligt intensivt schema.

Sitter sjuk på planet hem vilket jag tycker inte är konstigt efter schemat man har haft. Speciellt med alla resor hit och dit.

 

Resultaten då? Jag kan konstatera att jag inte kunde förvänta mig att göra så pass stora steg som jag har gjort.

Har verkligen vuxit i mitt spel och tänk. Det blev många vinster vilket gör att jag åker hem med ett självförtroende och vetskap om att jag kan acklimatisera mig för den spanska padeln. Dock med inslag av DW-style, haha.

Det har varit tuffa matcher hela tiden vilket gjorde att jag har varit tvungen att förlita mig på min egna kvalité. Samtidigt upptäckt slag som jag både kan göra bra och fler gånger. Pratar såklart om lobben. Det är definitivt det slaget jag har blivit bättre på. Långt ifrån fullärd där men en helt annan känsla jämförelsevis med vad jag kände när jag åkte till Madrid första gången.

Mitt mål var att klättra på WPT-rankingen vilket är ett faktum nu att jag har gjort. 

Till det kommer också att jag kommer fortsätta med Fabri Cattaneo (med de gigantiska lårmusklerna). Vi hittade en väldigt bra kemi även om vi var väldigt slitna på slutet och halvt skadade. Men vi spelar bra tillsammans och vi har roligt på banan vilket måste vara ett signum hela tiden. 

Ska Rmavbild 2019 11 12 Kl 165947Windahl kommer att fortsätta spela tillsammans med Cattaneo.

Vi lämnar min egna framfart och riktar oss in på EM. Otroligt blandade känslor när man lämnade Lissabon.

Först och främst är jag oerhört glad över bronset och att vi stöttade de som spelade hela tiden. 

Jag fick spela med magikern Pablo Figueroa. Vi hittade varandra mer och mer för varje match. Tyckte själv att jag kunde göra det bättre som partner och vara mer hjälplig i många lägen. Det är något jag verkligen måste jobba på. Att vara stöttande och positiv oavsett vad som händer. 

Matchen som jag spelar med Gustav Eriksson i sista matchen var ett perfekt exempel på detta. Så ska det vara varje match och då pratar jag inte om spelet, utan om glöden och inställningen. Inte för att det var dåligt när jag spelade med Pablo men jag tycker jag kunde ha hjälpt honom mer. Så Pablo: om du läser detta så ber jag om ursäkt igen, jag ska bli bättre nästa gång vi spelar.

Absolut en rolig vecka. Väldigt tråkigt att det blev som det blev kring Simons avstängning och avskeden. Det speglar inte av det vi hade tillsammans som ett lag under de dagarna.

Vill också tacka ledarna Dani, Andreas, Fredrik och BG för det ni gjorde under veckan. Det gjorde stor skillnad.

Otroligt tråkigt att Dani har avgått. Det är och kommer alltid vara en person jag ser upp till. Han har hjälpt mig väldigt mycket i mitt spel och för det är jag otroligt tacksam över. Förstår att andra har en annan uppfattning och det kommer alltid vara så kring väldigt mycket oavsett vad det handlar om. Min uppfattning om den situationen är att uppdraget han och Andreas hade var väldigt komplicerat. Starka viljor från många håll och det måste göras tuffa beslut. 

Nu blir det en välbehövlig vila och därefter kommer en försäsong hägra kring nästa år. Men oj vilken erfarenhet detta har varit och vilka människor man har stött på. Vet inte ens om man kan beskriva alla känslor men jag har i alla fall gjort ett tappert försök.

Vi hörs väldigt snart igen alla.

DW out

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk