Den viktiga återhämtningen

I sitt nya blogginlägg skriver Daniel Windahl om de behandlingar han får för att orka träna som han gör. Och han riktar en direkt uppmaning till alla motionärer inom padeln.

Denna gång handlar bloggen om återhämtning och ett annorlunda sätt att träna.

I början av året blev det klart att jag kommer få hjälp av Aktiverakliniken i Uppsala. Två riktigt trevliga grabbar, Tobias Nyman och Henrik Matsson, som verkligen är inriktad på service och kvalitet. 

Tanken är att de ska få vara ansvariga för mina behandlingar och mina värden i min träning (ska berätta vad jag menar snart). 

Ska Rmavbild 2019 04 01 Kl 140658Behandlingar för att känna sig fräschare i kroppen.

 

Varje vecka får jag behandlingar som innefattar ledjusteringar, dry needling (nålar), stötvåg och muskelbehandlingar. Detta känner jag är väldigt nödvändigt när man är igång så pass mycket som jag är. Oavsett om det handlar om veckor med mycket träning, lektioner eller tävling så är detta ett väldigt bra komplement som gör mig mycket fräschare i kroppen. 

De hjälper till så fort det är något som gör att jag inte kan prestera på den nivån jag vill. Vid det tillfället får jag en tid samma dag som jag säger till. Det kallar jag service.

 

Klliniken hjälper mig mycket i behandlingar, men också med träning. Hos dem finns ett så kallat 1080 Quantum. Det är en grym träningsmaskin som optimerar min träning. I realtid får man i varje övning och repetition ut en mängd mätbar data som visar hastighet, kraft, tid , längd mm. Detta gör att jag verkligen får svart på vitt på var jag faktiskt tar slut och om jag har blivit starkare. Just nu jobbar vi mycket med styrka i benen uppåt, både explosivt i form utav hopp men också styrka i form av pressar. Viktigt är också att de väljer ut exakt de rörelsemomenten  som jag använder mig av i padeln till den här maskinen.

 

Windahl jobbar just nu mycket med att öka styrkan i hopp uppåt.

 

Det som jag gillar extremt mycket med detta samarbetet förutom att dessa grabbarna på Aktiverakliniken är både kunniga och trevliga, är att så fort vi ser vad jag tappar styrkan tar jag med mig detta till min fystränare Richard som i sin tur förstår direkt vad han ska göra. Vilka övningar som skulle kunna vara bra tillsammans med rekommendationer från aktivera. Uppskattar detta riktigt mycket.

Ska Rmavbild 2019 04 01 Kl 140627Stötvåg är en av de behandlingar Daniel Windahl får.

 

När jag gör något som innefattar en satsning, jobbar jag stenhårt för att få ett helhetskoncept där jag inte kan skylla på någon annan än mig själv ifall jag inte lyckas med mina mål. Jag vill känna att jag har alla nycklar för att vara så fräsch som möjligt till min träning eller match. Ibland är det väldigt svårt men har man en klar bild i hur man vill ha det. Det blir då otroligt mycket lättare vad man ska göra vilket som ni vet underlättar på alla sätt. Jag jobbar hela tiden för att hjälpa mig själv så att jag kan hjälpa andra. 

 

Framöver är det ett väldigt tight schema med tävlingar och resor som jag sällan sätt. Men återkommer med detta snart.

 

Passa på att vila och återhämta er mellan era pass. Detta är fortfarande ett stort problem i Sverige. Motionärerna i denna sport spelar väldigt mycket och det utgör en stor skaderisk. Inte alla såklart, men många skulle jag vilja påminna om vilan. Hör vissa som spelar sju dagar i veckan under en period. Var aktsam och träna smart. Våga söka hjälp om ni har problem. Där kan jag iaf starkt rekommendera Aktiverakliniken om ni befinner er i närheten av Uppsala.

Tror detta är första gången i mitt liv som jag uppmanar att man inte ska träna för mycket eller ens har detta problemet i en sport på motionsnivå. Ser det positivt iaf 

 

Over and out

//DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk