Bör inte Sverige sträva mot junior-VM?

Antonette Andersson väcker frågan om Sverige ska sträva mot junior-VM.

Hej där padelvänner!

 Hoppas året har börjat bra. Det var ett tag sedan jag skrev. Efter alla festligheter som jul och nyår kommer denna mörka månad då jag skulle vilja förvandla mig till en björn som går längst in i sin mysiga grotta och hibernerar tills våren kommer… Men sådana krafter har jag tyvärr inte så jag har faktiskt varit utanför “grottan” en del och dessutom har jag börjat höra några kvittrande fåglar. Så snart är det dags för mig att stiga ur grottan helt med batterierna laddade till fullo.

 På sistone har jag dels hållit på att slicka på mina sår efter en jobbig omgång i ligan #canyousaylosingstreak, har också försökt underhålla kroppen så den är hel till tävlingssäsongen #onetoomanysmashattempts och tagit emot det växande antalet padel-elever som kommer till hallen. Alltifrån pensionärer till barn och även spelare runt 20 år har visat intresse kring lektioner/träning och största efterfrågan har faktiskt kommit från nya tjejer och damer #girlpower.

 Snart kommer mina padel-aktiviteter sträcka sig utanför Göteborg. Till helgen ska jag på tränarutbildning som ska hållas av Billie och Andréas på Ekerö. Ska bli trevligt att umgås med Bullpadel-stjärnorna, testa Ekerös banor, träffa andra tränare, lära sig mer om padel och förhoppningsvis klämma in ett bra träningspass - kan vara andra träningspasset någonsin med Billie #bonus. Vid månadsskiftet kommer de efterlängtade tävlingskalendrarna presenteras och andra veckan i februari åker jag tillbaka mot huvudstaden för Matkomfort Ladies Open. Blir jättekul att se hur Ekerö och Maria Capistrano Björklund har fixat åt oss tjejer. Och då är Padel 2017 i gång på riktigt (för mig i alla fall).

Tills dess skulle jag vilja ta upp ämnet kring juniorer. (Jättekul förresten med reportage på Helsingborgs Racketclinic. Ser fram emot att se sändningen!) När jag var på WPT Masters i Madrid sprang jag på Daniel Patti ordförande på FIP (Federacion Internacional de Padel). Första gången jag träffade honom var i Hässleholm när vi skulle kvala in på VM mot England i 2014 men denna gång pratade vi mer om Junior VM vilken ska hållas senare i år. Var ska den hållas, är det bara att anmäla sig, hur många åldersgrupper ska ett landslag ha, hur många par per åldersgrupp ska delta, etc… Det är nog för tajt för att ett juniorlandslag ska tas ut i år men kanske till 2019? Vi har lite betänketid men det här en liten shout-out till föräldrarna som har padel-intresserade barn. Vet era barn att det ens finns Junior Padel VM? Junior VM 2015 hölls i Mexiko. Kolla videon från Hello Padels Mauri Andrini för lite inspiration. 

 

 

Och här kommer också en liten smak av den lokala junior-padeln här i Göteborg. Kolla gärna närmare på sista slaget. Det är väl lite Juan Martin Diaz-varning på det :) #eyesinthebackofthehead

Trevlig helg!

Antonette

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk