Padeln gav mig en ny identitet

Antonette om hur vinnarskallen väcktes till liv.

Här sitter lilla jag framför datorn och ska inleda mitt första blogg-inlägg någonsin. Jag har aldrig varit den som gillar att stå i centrum utan jag har alltid gillat tanken om att vara en dold talang i bakgrunden… Men på något sätt har en liten, gul, hårig boll lockat mig hit och nu ska jag dela mina tankar om padel med heeeela Sverige. Var ska man börja?

Man kan kanske börja med att berätta om hur jag har hamnat här och man kan säga att det handlar om många små tillfälligheter och ganska mycket flyt. Om ni inte redan har märkt det på min brytning så är jag amerikanska och en före-detta tennisspelare. Proffsnivån nådde jag aldrig men jag gjorde ganska bra ifrån mig under mina år på college. Där råkade jag träffa en snygg svensk kille som “lurade” mig hit till Europa. I och med att jag är uppväxt med föräldrar som flyttade från sitt hemland (Filippinerna) i unga år kändes det inte speciellt konstigt för mig att ta ett lika stort steg.

Sedan flytten från USA - för ca 20 år sedan - har jag följt min kärlek från stad till stad, land till land - en resa som har varit rätt tuff men samtidigt mycket givande och spännande. Under 10 år jobbade jag som projektledare, jag trivdes helt ok med kontorsjobbet men när min man fick uppdrag i Budapest fick jag säga upp mig och börja om på nytt - IGEN. Jag fick “offra” min karriär för att i 6 år leva livet som expat och ta hand om våra barn (tre fina tjejer) som allra första prio vilket är det lyxigaste som finns. 

Efter de härliga åren i Budapest blev det flytt tillbaks till Göteborg. En omställning som kändes tung. Det låter kanske lite gnälligt men geografi kan faktiskt påverka ens identitet rätt mycket (Finns mycket att läsa om det. Googla gärna “trailing spouse”.) Jag kände mig ganska vilsen och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen eller vad jag ville göra. Jag visste i alla fall att jag definitivt inte ville hoppa tillbaka till kontorsstolen igen och köra samma race som innan vi lämnade… Sport har alltid varit min ventil - inte bara för kroppen men framförallt för själen speciellt när jag känt mig vilsen. Vid varje flytt har jag direkt letat efter sport - tennis, beachvolleyboll, squash, väggklättring beach tennis, thaiboxning… När vi hade lämnat Budapest hittade jag en grym thaiboxningstränare här i Göteborg som inspirerade mig att ha som mål att kliva in i ringen någon dag. Tävlingsinstinkterna började sakta rulla igång men tyvärr fick han ett annat jobb och motivationen sjönk för mig. Då sökte jag något nytt igen.

Ja, just det. Beachvolleyboll… När jag tänkte ta upp det igen så hade hallen i närheten stängts ner under tiden vi var utomlands. Det dröjde dock inte länge från vi flyttade hem till en ny sport skulle starta i samma hall som beachvolleybollen låg tidigare. I februari 2014 öppnade Padel Center Göteborg bara fem minuter från vårt hus och jag och min man var snabba med att testa denna nya sport. Redan efter de första slagen var jag helt såld. Såld på allt ifrån det konstiga racket,  det mjuka sandiga golvet, det härliga ljudet från träffen till den mysiga lilla banan. Jag tänkte “här kan jag tänka mig hänga varje dag…” vilket jag nu gör med stor glädje. Inte bara har denna härliga sport gett mig en ny identitet vilket jag sökte efter när vi flyttade hem, utan den har också gett mig möjligheter att få jobba med något som är otroligt kul och spännande och bäst av allt så har den väckt vinnarskallen i mig som låg vilande i så många år.

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk