Här är mina nyårslöften för 2017

Antonette Andersson har en diger lista på vad hon vill åstadkomma under kommande år.

Jingle balls…

Jingle balls…

Jingle all the way…

Oh what fun it is to slide

on a padel court…

and play. Hey! 

 

Japp, padeltönten är in da house igen. Det var ett tag sedan jag hörde av mig. Jag var bara tvungen att återhämta mig lite efter en kul fast intensiv säsong. Har varit mycket med SPT:n, WPT i Monaco, SM, VM, Masters och nu kan kroppen och tävlingsdjäveln äntligen få vila lite. Så här dags på året börjar man få lite julfeber, reflektera om året som har gått och tänka på året som kommer. 2016 har varit bättre än jag hade tänkt mig och det kan bli svårt att slå men det kittlas lite redan nu när jag tänker på året som väntar…

 

Hur kommer SPT läggas upp? Vilka fler tennistjejer kommer i gång och förstärker dampadeln ännu mer? Kommer det fler juniorer in i padelbilden - det är ju de som är framtiden!? Vilken spännande stad ska Billie och jag testa kvala in på WPT:n? Hur kommer de unga stjärnorna på herrsidan utvecklas i år? Hur mycket kommer den nya PDL:n lyfta padel i Göteborg? Kommer Spanien vara med på EM? Kommer svensk media kunna acceptera att padel är bästa sporten som finns och prata mer om den? :) Ja, sporten är ju rolig i sig men att vara engagerad i dess utveckling är verkligen spännande. Det händer något hela tiden så det gäller bara att “enjoy the ride".

 

Det är mycket spänning inför 2017 men jag får väl också sätta lite mål att sikta in mig på. Nu märks det att fler och fler kommer och frågar efter lektioner. Detta kanske hände för länge sedan i Skåne men det märks tydligt i år hos oss i Göteborg. Visst det finns fortfarande de som pangar på med sin minitennis inom buren men det är många andra som börjar bli nyfikna på vad padel egentligen innebär och vill gärna lära sig grunderna innan de kör i gång. Därför vill jag gärna utvecklas som tränare. I samband med detta mål ska jag fortsätta vara engagerad i båda juniorerna och damerna så de nuvarande eleverna har möjlighet att utvecklas, de nya elevernas intresse växer och de ovetande framtida padeltokar kan lätt komma igång och testa.

 

Som spelare finns det massvis att jobba på. Inte bara för att det är svårt att “teach an old dog new tricks” utan också för att det finns ju hur mycket dimension till padel som helst. Jag behöver träna på både det tekniska och det strategiska. Även om svensk dampadel har tagit ett stort kliv i år sätter jag gärna lite träning och tävling utomlands på min mållista. Mer konkreta mål som spelare ingår det EM-medalj, SM-guld, och att behålla första rankningen tillsammans med Billie via SPT.

 

NYÅRSLÖFTEN

Oftast bryts dessa men om jag ändå delar med mig till er kanske jag känner mer press att faktiskt hålla dem

- prioritera en helg bland all tävling, träning och familj mot tränarutbildning

- bli starkare igenom att köra fys regelbundet - 1-2 gånger i veckan

- bli smidigare igenom att gå på behandling en gång i månad under säsongen och stretcha dagligt (inte bara i samband med match/tävling)

- få igång samarbetet med skolor så att så många barn som möjligt kommer till hallen och testar

- se till att det alltid finns regelbundna aktiviteter för damerna på hallen 

- se till att alla juniorerna utvecklas och att vissa börjar lära sig spela match och tävlar

- köra korgträning för mitt eget spel minst en gång i veckan

- säga mer än bara “både fram” och “öppet mitten” till Billie under matchkommunikation #suck

- slå bandejan förbi servelinjen istället för i mitten av serverutan #suckigen

- slå bättre vinklar, volleys, smashar, chiquitas #thelistgoeson

- behålla den fina balansen mellan mitt stora intresse för padel och det allra viktigaste, min familj

Listan blev ganska lång. Får se om jag klarar hålla hälften… I helgen blir det lite julshopping och VIP-platser med Nox på WPT Masters i Madrid så vi hörs säkert snart igen. Tills dess kan ni kolla på lite roliga stunder 2016…

Antonette

Skaermavbild 2016 12 16 Kl 084027

Padel med familjen på hemmaplan.

Skaermavbild 2016 12 16 Kl 084002

Fightingface mot Brasilien i VM.

Skaermavbild 2016 12 16 Kl 084036

 

Love at first sight med Billies roll-up på Padel Crew.

 

Skaermavbild 2016 12 16 Kl 083942

Första försöket att kvala in i WPT. Så nära vi var...

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk