Jag krigar på och är tacksam för varje match

Det rör på sig i Annas padelliv. Ny partner och flera olika ligaspel. Dessutom fortsätter hon att släppas in i de fina salongerna.

Det händer mycket i mitt padelliv just nu. Sommaren håller sakta på att övergå till höst och den här hösten ser jag verkligen fram emot. Jag har efter en del funderingar fattat beslutet att ”lämna” min partner och gå vidare. Det har varit ett på många sätt lärorikt år och vi har spelat många roliga matcher ihop men ibland måste det till en förändring. 

 

Jag har den här sommaren breddat mitt padelnätverk och är redo för nya utmaningar. Kommer att delta i flera olika ligaspel, (Skurup, Vellinge och Trelleborg) med olika partners. Ville länge tro att man spelar som bäst med en och samma person men jag har tänkt om. Kan jag spela med olika partners i olika serier kommer det att utveckla mig och jag är så redo att ta nästa kliv. Kan knappt vänta på att höstens alla matcher ska kicka igång. Känner mig som en kalv på grönbete. Lycklig, förväntansfull och peppad till tusen. 

 

Förr förra helgens SPT tävlingar som gick på min hemmaplan (Padel of Sweden Trelleborg) gav inte bara inspiration utan också enormt mycket energi. Tänk att många av Sveriges bästa spelare var på plats här hos ”mig”. Visade upp ett spel som en annan bara kan drömma om men de gjorde det på min hemmaarena . De spelade bländande padel på samma banor som jag lagt ner mängder av timmar på. Vill på något sätt tro att deras härliga spel sitter kvar på plan. Kan jag bara få lite lite av deras magi när jag sätter min fot på banan nästa gång vore det underbart. 

 Ska Rmavbild 2020 08 26 Kl 134146Med mentorn Annthe vid sin sida gick spelet som en dans för Anna.

Apropå att bredda sitt nätverk så har jag åter igen fått kliva upp och spela med bättre spelare. Var med i en tävling (Viaplay Open) för ett tag sedan där Annthe (min mentor) ställde upp och spelade med mig. Vilken skillnad det är att spela padel när man har någon som är bättre än en själv vid sin sida. Kände mig lugnt från start till mål trots att vi i första matchen låg under med 3-6. Vi vände och vann till sist i tiebreak. Andra matchen vann vi sen enkelt men i tredje matchen tog det slut. Mötte två tjejer, Anja och Melinda som båda två är mycket bättre än mig. Att alla bollar skulle gå på mig tog vi för givet och Annthe peppade mig att bara stå emot. Spela tillbaka bollen, behålla lugnet och inte ge mig på något extra. Spela med marginal och på säkerhet. Det fungerade och jag tycker jag stod upp bra. Vi förlorade men med helt ok siffror 4-6 3-6. Inte illa då det verkligen är en, om inte till och med två nivåer upp för mig. 

Ska Rmavbild 2020 08 26 Kl 134200Therese - "padel by the book".

Stärkt av den matchen gav jag mig häromdagen på att spela med Therese. En kvinna som på många sätt påminner om mig själv. Hon saknar erfarenhet av boll och hon har verkligen tränat sig till varje slag, steg och hela sitt spel. Hon är enormt mycket ”padel by the book” och att få spela med henne var superskoj. Även hon är en bra mycket bättre padelspelare än mig så pratar hon samma språk som jag. Att stå på plan och redan innan hon slagit till bollen känna att jag vet var hon kommer att lägga den är härligt. Vi kanske inte spelade så rolig padel men hela matchen präglades av ett lugn och en bra känsla. 

 

Jag krigar på och är tacksam för varje match jag får med bättre spelare. Att de släpper in och låter mig vara med säger så mycket om sporten. Här handlar det inte bara om resultat utan de mjuka värdena så som känsla, samhörighet och kärlek är också en stor ingrediens. Vilket är helt underbart!

Älskar padelfolket❤️

// Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk