Ungdomssatsningen tar form - riktigt spännande!

Padeln är på frammarsch överallt och i alla åldrar. Andréas Johansson gav Linköping en bra knuff på vägen, samt utbildade unga tränare och kampades själv mot eliten i Staffanstorp.

Cirka en vecka kvar av sköna maj. För min del har den varit extra skön då jag har varit ledig hela månaden och kommer så vara fram till 7/6 då nya utmaningar väntar - något jag ser grymt mycket fram mot!

 
Jag vaknade upp idag till nyheten om ytterligare ett terrordåd, denna gång i Manchester. Jag blir så matt. Nästa inslag på nyheterna är vild glädje på Sergels Torg över Sveriges VM-guld i hockey. Det är tyvärr så när jag ser bilderna över en stor folksamling, oavsett var det är, så är mina första tankar "oj vilken risk för terrorattack". Extremt tråkigt att det första jag ser inte är en sanslös fest och glädje över ett guld. 
 
Såg ni VM-finalen? Jag har skrivit tidigare i bloggen (på padelgear: läs här) om vinnarskallar och över hur extremt intressant psykologi i kombination med idrott och prestation är. Givetvis även väldigt frustrerande ibland för oss utövare. Mitt i den kanadensiska stormen stod en mur så stark och fast att han hade kunnat stå där i 48 timmar till. Han skulle ha sitt VM-guld. Tar inte ett enda felbeslut på en hel match och när han behövde det som bäst presterade han på absolut topp. Jag är helt säker på när de kanadensiska superstjärnorna en efter en körde fram för att slå sin straff så såg de bara en stor gul/blå bjässe och inga nätmaskor. Henke var lugnet själv. Överarbetade absolut ingenting i de mest avgörande skedet. Det är styrka det. Häftigt och vackert. Henrik "the King" Lundquist.
 
Padeln då? Jo, att jag varit ledig är inte helt sant. Jag har jobbat på med mitt lilla projekt "Padeltrainer Sweden" och har gett cirka 7-8 lektioner per vecka, jag och Billie höll i den 4:e upplagan av förbundets Grundläggande tränarutbildning och inte mindre än 5 av deltagarna var 17 år eller yngre och tanken är att de skall hålla i knatteträning i sina hemklubbar framöver. Initiativen kring barn och ungdomsträning börjar bli konkreta runt om i landet - väldigt spännande! 
 
Skaermavbild 2017 05 23 Kl 213244
Leo Hylander, Helsingborg, tar i mot sitt välförtjänta diplom.
 
Igår hade jag en heldag i Linköping med gänget bakom Linköping Padel Center. Östgötarna kommer garanterat sätta sig på padelkartan framöver. Alla förutsättningar finns och Ove och Tommy som driver banorna idag är väldigt måna om idrotten padel - inte bara produkten. 
Skaermavbild 2017 05 23 Kl 213210
Tommy och jag efter en lång dag på Linköping Padelcenter/Beach Arena
 
För egen del tränar jag på så mycket jag kan vilket just nu i och med ledigheten är en rätt rejäl dos träning. Fysträning och padel i en härlig blandning. Fysen hjälper mig på banan så klart men det är inte bara därför jag kör på med det. Tror jag är skadad från tiden som kampsportare och gymråtta och måste helt enkelt få in grispassen för att må bra. 
 
I lördags tävlade vi i Staffanstorp. En liten tävling (Internatioanl Padel Experience) men väldigt välarrangerad, gediget och varmt bemötande och A-klassen höll hög klass med 8 av de 12 högst rankade spelarna i landet med. Jag spelade med David Martinez. David är ansvarig för all försäljning utanför Spanien (och även några distrikt i Spanien) och det är via Bullpadel jag lärt känna honom. Davids eget spel resonerar han på samma sätt som jag, inte på något sätt en huvudsyssla men när han är på banan vill han spela så bra som möjligt. Vi hade en kul lördag ihop och det bar nästan till en final men vi fick ge oss i semin mot Brodén/Mossberg efter tiebreak i skiljeset. Close but no cigar. Ola och Björn kroknade rätt snabbt i finalen sen och Pålsson/Seger fick en rätt enkel resa, men en vinst är en vinst och de stod för gediget spel hela dagen!
 
Skaermavbild 2017 05 23 Kl 213226
Jag, David, Ola och Björn. Semifinal som slutade med tie-break i skilje (2-7). 
 
Sköna maj fortsätter. I veckan väntar träningar med Billie G för att slipa till formen inför hennes kommande tävling i helgen - inte vilken tävling som helst: World Padel Tour - Estrella Damm Masters i Barcelona. Större tävling än så hittar ni inte mina vänner och det är så häftigt att svenskarna börjar söka sig dit. Även mina klubbkompisar Blixt/Olsson kommer att spela. Stort lycka till alla!
 
Vi ses och hörs kring banorna!

Andréas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk