Så slutar helgens challenger

Anndréas Johansson sticker ut hakan och tippar helgens SPT-challenger i Helsingborg.

 

Det vankas Challenger på Padel Crew till helgen och när jag kikar på herrarnas lottning så är den precis sådär öppen och oförutsägbar som jag föreställde mig första gången jag hörde talas om att där var tankar på ett challengerformat på Svenska Padel Touren.

Nu blir plötsligt de som normalt har allt att vinna i a-klassen favoriter och lottningen lovar många tighta matcher. Många av killarna har jag mött på tävling och också spelat bredvid på träning. Men tävling är något annat. Hur för man en match som man bara ska vinna? När den står och väger, vilka verktyg har man med sig då? Att tävla är en konst och för bara några veckor sedan fick vi se gummiarm i tredjesetets tie-break av självaste Bela. Det kan hända alla.

Melvin Tufek är den högst rankade spelaren i turneringen (nr 21) och är en kille som hela tiden går framåt. Ödmjuk och en riktig fighter och tillsammans med defensivt starka Linus Hultenheim kommer de bli en nöt att knäcka för övriga. 

Skaermavbild 2017 04 21 Kl 144913

Fightern Melvin, knackar rejält på dörren till A-klassens topp.

Jag tror dock att de stöter på patrull i semin mot Malmöparet Ki ”Magi” Nilsson och André Schlyter. Dessa herrar spelar nästan dagligen mot Sveriges absolut bästa spelare nere i Malmö och sådant spelar roll. Ryktet säger dessutom att Ki varit oväntat het de senaste veckorna på träning och har helt slutat med att ge bort första seten på grund av att maskinen inte är igång. Det i kombination med lite oläsbar ”street padel” så kan allt hända.

Skaermavbild 2017 04 21 Kl 144934

Ki – Killen som gav street padeln i Sverige ett ansikte.

På nedre halvan tror jag Wahlström/Windahl härjar fram. Vinst förra helgen, förvisso i ett betydligt svagare startfält, men så länge Wahlström får fokusera på att bara vara defensiv och Windahl stå för det offensiva anser jag att det är ett så pass starkt par så att det skulle kunna räcka hela vägen. Tror dock de får en riktigt tuff uppgift redan i kvarten mot bröderna Persson från Malmö.

Jag sätter min 20:a på Wahlström/Windahl och att de möter Nilsson/Schlyter i finalen. Men blir inte förvånad om det är några helt andra par där framme när vi summerar på söndag kväll.

Nu ska jag iväg och lira – inleda helgen på bästa sätt med 2 timmar tillsammans med Kim Olsson, Tobias Blixt och Roger Fridolf.

Trevlig helg allesammans! Och stort lycka till ni som ska tävla på Padel Crew!

Tack Ki Nilsson samt Anders Karlsson/ZportUp för att jag fick använda bilderna.

Andréas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk