Den mest spännande tiden stundar

Efter några spännande dagar tillsammans med världsspelaren Carolina Navarro blickar nu Andréas Johansson fram emot en högintressant augusti.

Vi närmar oss augusti. För vissa innebär det äntligen semester och för andra innebär det äntligen jobb igen. Haha. Nog få som känner exakt ”äntligen jobb” men förhoppningsvis ger jobbet energi och är utmanande på ett positivt sätt de flesta dagar.

Ställer ni er frågan ”gör jag det jag vill?” när ni ser er i spegeln på morgnarna? Jag är noga med det. Inte varje dag. Men tillräckligt ofta för att vara ärlig mot mig själv.

Melvin Tufek och hans sambo Victoria har valt en annan väg än ”9 to 5” och ger sig ut på ett rejält äventyr i augusti. Du kommer att vara, och är redan, saknad på banorna Melvin men jag önskar er lycka till och kommer nyfiket följa er. Mer om deras livsresa kan ni läsa här:

http://timlessadventures.com/sv/

Augusti stundar som sagt. Och vi går in i den mest intensiva och kanske mest intressanta perioden för tävlingspadeln i Sverige. Sanktionerad tävling på Padel Crew 5-6:e augusti, 19-20:e Swedish Padel Tour på Helsingborgs Racketklubb och sedan i slutet på månaden gästar självaste World Padel Tour Helsingborg och Padel Crew. Min ambition är att spela alla dessa tävlingar och att komma så förberedd som möjligt till dem. Helgen efter challengern är det sedan ett läger för bruttotruppen till landslaget och någonstans där i september önskar nog de flesta att ha en formtopp för att ge Dani Dios rejält med huvudbry inför de slutgiltiga EM-uttagningarna.

Enda molnet på min padelhimmel just nu är en korsrygg som strular och några andra mindre skavanker som kräver rehab och kontinuerlig förebyggande uppbyggnad. Att kroppen är lite sliten beror så klart på hög belastning. Men det är ju så förbannat kul att spela och träna. Både på och utanför banan 😊.

Under helgen som gick hade jag nöjet att få några timmar på banan med Carolina Navarro Björk. Carolina har släkt i Helsingborgstrakten som hon hälsade på och under sin vistelse bodde hon 5 min från Padel Crew. Två matcher och ett rejält träningspass blev det. Träningspasset var hennes och jag försökte sparra och stå i mot så gott det gick. Allt kryddades dessutom med att Anders Karlsson förevigade träningspasset via grymma bilder, grymt tacksam!

Skaermavbild 2017 07 28 Kl 092628

Förberedelser för nästa runda med korgen

Carolina tränade på läxor som hon fått från sin coach. En övning höll på att ta död på mig fullständigt. I nära en timme stod Carolina vid nät, slog volley med halvfart med snål retur, om någon, från bakvägg och bokstavligt talat in i hörnan. När hon bedömde att jag var ur balans la hon en kort volley med mycket bite (backspinn) in mot mitten och som inte nådde fram till bakväggen. Se skiss nedan.

Skaermavbild 2017 07 28 Kl 092651

Blått streck: Bollbana från Carolina, Gult streck – studs.

Otrolig jobbigt att försvara mot. Hennes felprocent är så imponerande låg och de få gånger hon brände en volley under den timmen kom en radang på spanska innehållande både den ena och andra svordomen. Misstag är inte ok och jag har hört det förr av spanjorer. Jag är även extremt imponerad över precisionen, det var många gånger bollen är max 2-3 cm från sidoväggen.

Syftet med övningen är att kunna isolera spelare och utnyttja ytan hos en spelare till max och bygga upp och avgöra poängen på en och samma spelare utan att bjuda in till det korta spelet framme vid nät.

Carolina är charmig, nära till skratt, avkopplad och väldigt nyfiken på Sverige. Kompisar i Spanien har hört av sig och frågat om träningarna och de har alla sagt att hon är, om inte den bästa kvinnliga spelaren, så en av de 3 i absoluta toppen även om inte rankingen just nu visar det. Och nästa gång har Carro lovat att ta med sin partner Cecilia Reiter för nu är det fullt möjligt för dem att träna bra och få bra sparring även här i Sverige. Fantastiskt. De är givetvis välkomna och jag ser fram mot nästa besök!

Fler bilder och filmer från helgen kan ni se på min instagram: @padeltrainersweden

Trevlig helg!

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk