Nu kör vi!

Andréas Johansson skriver om sina tankar kring landslagsuppdraget, men hinner också reda ut ännu fler regelfrågor. Vad händer om du tappar en boll ur fickan?

För fyra veckor sedan kändes denna uppdatering i bloggen osannolik. Assisterande förbundskapten. Jag hade helt ärligt inte tänkt tanken på att ta en roll i landslagsledningen förrän frågan kom från Stefan Krüeger och Dani Dios.

Därefter gick allting väldigt snabbt. Det var helt enkelt inte så mycket att fundera på. Det kändes grymt kul men också utmanande. En utmaning på många plan, samtidigt ser jag vad jag kan bidra med padelmässigt och inte minst att göra en plan till verklighet.

Jag tror på set-upen och visionen om 2021 är helrätt. De numera bekräftade regionstränarna Stefan, Joel, Pär och Andreas har jag diskuterat mycket padel med, Dani har jag jobbat ihop med under flera år och vi har alltid väldigt kul tillsammans samt kompletterar varandra väl när teamwork krävs. Padelmässigt är vi synkade.  Även om jag säkert har tagit ett 50-tal lektioner, skuggat ett 100-tal och gått kurser för honom så lär jag mig alltid något nytt. Team Manager Stefan Krüeger är en ny bekantskap men det tog inte många minuter innan vi konstaterade att vi var synkade med full tro på den set-up och vision som är satt. Det känns stort för lilla mig men jag flyger knappast iväg och nu är det dags att leverera. Jag har fått frågan om jag slutat mitt ”vanliga” jobb men det är knappast så. Långt ifrån. Där är inte padeln i vårt land.

Mer om rollen som assisterande förbundskapten längre ner men först några rader om helgen som gick. Det var första gången vi körde igenom den grundläggande tränarutbildningen på flera orter samtidigt. Känns kul att nu även Daniel Windahl och Joel Christensen är igång och har gett uppskattade kurser i Uppsala respektive Trollhättan. Hela 28 kursdeltagare fick sina välförtjänta diplom under söndageftermiddagen.

Skaermavbild 2018 02 27 Kl 103613Jag hade nöjet att spendera helgen med tolv superengagerade kursdeltagare på Helsingborg Racketklubb - Foto: Anders Karlsson ZportUp

Jag har två regeldiskussioner att dela med mig av som jag inte har varit på i bloggen tidigare:

Vad händer om man tappar ut en boll ur fickan under spel?

Första gången det sker (och förutsatt att det inte varit med uppsåt att avbryta/störa spelet) så ges enbart en tillsägelse. Andra gången det sker är poängen som spelas automatiskt förlorad för det par som tappar bollen ur fickan.

Här är dock exemplet som har ställt till det lite:

Allemandi tappar bollen första gången i matchen och avbryter spelet. Domaren dömer oväntat (bekräftat felaktigt) poängen till Diaz/Mieres. Med några mindre trevliga ord förklarade Allemandi sitt missnöje och sen var matchen förlorad (den bortdömda poängen ledde till matchboll som följdes av ett poängstraff för olämpligt uppträdande).

 

En del banor har en nätstolpe som går ”hela vägen upp” till gallret. Är stolpen en del av nätet? Får man toucha den?

Skaermavbild 2018 02 27 Kl 104608”Nätstolpe” som går hela vägen upp – vad gäller för regler då?

Fick kolla upp detta. Klart är att stolpen inte är en del av nätet, den ska ses som en del av gallret dvs om bollen vallas in via stolpen så är bollen död. Dock fick jag ett väldigt otydligt svar när jag kollade upp huruvida man får lov att toucha den stolpen då svaret var att man får lov att toucha stolpen på ”sin sida”. Alltså på bara på den sida av stolpen som har yta mot din egen sida. Hmm.. ingen exakt vetenskap precis.

Fritiden nu går åt till att skapa klarhet i planen framåt för våra landslag med datum för regionsläger och sedan även landslagsläger. Jag utgår från att herrarna spelar kval första helgen i juni (just nu ligger tre helger ute som preliminära speldatum) och damerna har en fjärdeplats att försvara från förra VM så ingen tid att spilla där heller fram till november. Vi är överens i landslagsledningen – vi ska inte ta på oss mer än vi kan genomföra men det vi gör ska hålla hög klass och vara väl värt tiden för våra inbjudna spelare. Ambitionen är att datum för de närmsta månaderna skall släppas innan kommande helg. Under SPT mastern i slutet av mars på Padel Crew är tanken att vi ska ha en öppen presentation av upplägg, våra roller och allmän info. Inte minst tid för frågor och funderingar från alla intresserade.

Nu kör vi.

 Andréas

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk