Jag förstår hysterin i Uppsala

Hur upplevdes padelpartyt i Uppsala på distans? Hur var det att se 1000 selfies med Bela utan att själv vara där? Andréas Johansson skriver om det och varför han själv hade valt Lima för sin selfie.

Det var ett tag sen jag gjorde ett inlägg till bloggen men det har inte varit något planerat uppehåll och padeln för min egen del har minst sagt tuffat på. Mycket träning på och utanför banan och många timmar som tränare i maj. Men det tänkte jag inte skriva så mycket om.

Var det förra helgen det var Uppsala Padelweekend? Förvånar mig att ingen tog chansen att ta en bild med Bela eller Paquito och posta den på sociala medier ;).

Jag är såklart brutalt ironisk. Mina flöde på facebook och instagram var fullständigt sönderbombade med selfiesar med Bela. Och givetvis skall de vara det. Det var i Uppsala det hände, arrangemanget var i toppklass och det är ju faktiskt helt otroligt att så många av de stora var där förra helgen. Var väl egentligen bara Sanyo, Lamperti och JMD som saknades för att samtliga av de stora stjärnorna skulle vara på plats.

Själv hade jag Sergio Beracierto i Helsingborg hela förra helgen för träning och lite gött häng. Sist WPT var i Málaga (2015) fick Sergio äran att spärra mot världsettorna.

Skaermavbild 2017 06 11 Kl 103602

Andréas Johansson och Sergio Beracieto.

 

Sergio berättade att om han hade spelat match mot Bela/Lima så hade taktiken utan tvekan varit att spela på Bela. Lima är ett komplett odjur på banan och många av tourspelarna som Sergio tränar med (Godo, Alé Ruiz, Ernesto Moreno, Chingotto, Tello mfl) säger det samma. Det går inte att spela på Lima. Sergio är ingen duvunge på banan. Han är ett semiproffs och en av andalusiens bästa spelare, slog Uppsalabekantingarna Chingotto/Tello för bara några veckor sedan men när Lima stod i hörnan på andra sidan kändes det som att det var första gången han spelade padel berättade han. Så taktiken får helt enkelt vara att spela på killen som varit världsetta sedan snart 15 år tillbaka. Hopplös uppgift.

Jag hade i alla fall satsat på att ta min selfie ihop med Pablo Lima om jag varit på plats.

Jag förstår hysterin i Uppsala, första gången (andra också för den delen) man får se världseliten live så är det otroligt häftigt. Hade det dessutom varit skarpa matcher där de spelat i kompletta par i en officiell tävling mot varandra så är jag säker på att arrangörerna kunnat räkna med minimum det dubbla antalet åskådare via tillresta padelfanatiker från även södra och västra Sverige. En motsvarande damklass hade varit pricken över i:et och gjort evenemanget komplett.

David Martinez var på plats och guidade Maxi och Paquito i engelskans svåra värld och även ”inifrån” kan jag bekräfta att stjärnorna var imponerade av arrangemanget och hade en riktigt bra upplevelse i Uppsala. David fick chansen att spela en match med en småskadad Pablo Lima mot Ehrnvall/Sanchez och han har givetvis fått höra att han förlorade med världens bästa spelare bredvid sig J. Ingen skugga över motståndet dock!

Bollen är i rullning, Uppsala med Andreas Ehrnvall och Samuel Godberg i spetsen, har en kontakt värd guld via Monte Carlo International Sports och de följde upp förra årets succé. Jag älskar det. När man hela tiden tänker ”hur toppar vi det här?” och sedan gör man det. Utan att ha varit på plats så ställer jag in mig i ledet och säger tack Uppsala och vi är många som är nyfikna på vad som komma skall.

Andréas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk