Första gången jag träffade Dani Dios

Mer eller mindre som nybörjare träffade Andréas Johansson en intressant man i Spanien 2014.

Cirka sex månader efter jag spelat min första stegmatch i padelhallen i Hässleholm gav jag mig ner till Marbella för första gången. Detta var sommaren 2014. Tanken var relax i solen med sambon men även att träna ett par pass för en viss Gabo Loredo som jag sett spela en gång. Jag var där i tio dagar, det blev en rätt rejäl dos padel minst sagt. Fyra timmar om dagen.

Sista kvällen var det dags för en ”interesting match” enligt Gabo. En vän till honom var ”in town” och Gabo parade ihop mig med honom och utmanade oss. På den renaste engelskan du kan tänka dig frågade killen mig vad jag hette och vilken sida jag ville spela på. Jag parkerade i backhandhörnet, helt ovetandes om att jag satte en utpräglad backhandspelare med en smash av riktigt hög klass och 20 års erfarenhet av padel, på forehandsidan. Efter bara några bollar av inbollningen insåg jag att det knappast var någon dussinlirare Gabo vaskat fram då han såg ruggigt solid ut.

De två timmarna bara försvann och jag kan säga att det var där och då jag blev riktigt hooked på padel. Fantastiskt kul spel, kvällssol, 25 grader varmt, prestigelöst, många skratt, första gången jag kom i kontakt med spel på den nivån och inte minst iskall shandy med eftersnack i två timmar i klubbens bar. Den där kompisen var enormt trevlig hela matchen och i baren lyssnade jag med stora öron när han berättade om tiden på ATP-touren, tiden som padelklubbägare i London och padelns utveckling i Spanien kombinerat med kärleksförklaringar till Sverige då hans mor var svenska. Den där kompisen ”in town” var Dani Dios.

 

Skaermavbild 2017 04 12 Kl 174903

Shandy, sommar, sol, Spanien och padel. Man kan ha det sämre!

Sedan dess har det ena gett det andra och idag jobbar vi med padeltrainer.com tillsammans, för min del bara på fritiden men det är en hobby som ger mig så otroligt mycket. Killarna är en stor inspirationskälla på många sätt och de berikar min vardag även om de är 200 mil bort.

Igår presenterades Dani som förbundskapten med huvudansvar för landslagen. Ett gott jobb utifrån förutsättningarna har gjorts fram tills nu med Johan och Mikael i spetsen. Jag vill hålla fram att ett tag hade vi knappt ett damlag att skicka till VM och ett halvår senare är de enstaka poäng ifrån ett VM-brons. Lägg där till herrarnas EM-silver 2015. Nu är det dags för nästa steg och timingen för att få in inspiration och kunnande utifrån är helt rätt. I mitt tycke är Dani Dios en riktig fullträff. Han har hela paketet. Coach av rang, gediget padelkunnande på internationell nivå, ledare och ett hjärta som slår ett extra slag för sitt andra hemland Suecía! Att han också kommer att fortsätta att utbilda och stötta utvecklingen i Sverige via sitt ”vanliga” arbete ger en än starkare helhet. Han har följt padeln i Sverige några år, har tränat många av de aktuella spelarna och inte minst så är de i Sverige i princip varje månad redan vilket förbundet kan dra skalfördelar av ekonomiskt vad gäller samlingar, träningar och tävlingar.

På tal om det, i helgen som gick var Örebro, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Halmstad och Ängelholm representerade på utbildningar som hölls av padeltrainer.com på Padel Crew i Helsingborg. ”Essential drills for a padel academy – become a great coach” var lördagens tema och ”The game at the net” var söndagens. Teori blandat med praktik. Vår approach är alltid mycket praktik. Learning by doing.

 

Skaermavbild 2017 04 12 Kl 174919

Dani Dios in action

Vi är grymt nöjda med dagarna. En riktigt härlig mix av spelare och tränare med olika erfarenheter och roller på klubbarna/anläggningarna de tillhör men alla med en sak gemensamt – padel addicts! Kul och inspirerande att vi lyckas locka kursdeltagare från landets alla hörn (nästan).

När lamporna på banorna släcktes kl 18:00 i lördags efter 2h teori och 6h spel på banorna så kom där några besvikna röster:

- Ah va f*n, är det slut nu? Någon som vill spela mer? Jag kan stanna!

Fullpumpade med inspiration ville gänget (inklusive jag) inte lämna banorna.

Nu ser jag fram mot påsken då jag ska träffa ett nytt härligt padelgäng i Sundsvall!

Trevlig påsk alla padlare!

Andréas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk