Då blir man ett slaktlamm

Andréas Johansson sammanfattar en helg av skrällar och oväntade resultat, en helg som han trots allt är nöjd med även om den slutade bittert.

Det rörde runt ordentligt i getingboet i helgen som gick i Göteborg med, på pappret, skrällar och oväntat jämna (och ojämna) matcher. Fullt upptagen av att antingen spela mina egna matcher eller förbereda för dem så såg jag väldigt lite av herrklassen. Var dock en av få som såg finalen mellan Bruijsten/Beer och Sonesson/Pozo. Klart sevärd.
Med några dagar distans så kan jag inte vara annat än nöjd med en semifinalplats. Vi förlorar mot Beer och Bruijsten som gör en jätteturnering rakt upp och ner. Ett väldigt avigt par att möta och imponerande att de får ihop det så bra redan första gången de spelar tillsammans. Jag gör en ok insats i semin men hade behövt en nivå till för att kunna hota och det hade jag inte för dagen. Litade inte på träffen fullt ut och 70-80% räcker knappast i sådan match, då blir man ett slaktlamm. 
Skaermavbild 2017 05 09 Kl 122128
Line-up i semifinalen: jag och Gabo Loredo var redo mot Andreas Beer och Peter Bruijsten. 
Första set i herrfinalen kunde gått exakt hur som helst och jag tror just att få första set var nyckeln, en lång helg och sen finalstart gjorde sig påmind på sina håll, främst hos de svenska inslagen. Men Sonessons kontinuerliga tyngd i slagen och Luis lätta fötter och "lilla extra" avgjorde tillslut. Stort grattis till alla fyra - en riktigt fin helg för alla i kanske den tuffaste konkurrensen på totalen vi sett i en a-klass i Sverige hittills?
Tycker det är superkul att unga Alexandra Andersson vann damer B-klassen! Snart debut i A-klassen? Come on!
Bergmans Open i Uppsala står jag över, jag och Billie välkomnar istället en ny grupp blivande instruktörer till Padel Crew i Helsingborg till helgen som kommer då vi kör förbundets fjärde runda av den grundläggande tränarutbildningen. Lika kul varje gång och vi är laddade! 
Kommer dock följa tävlingen i Bergmans Open med spänning, dels för att många vänner spelar den men också för att det alltid är intressant med nya konstellationer. Om seedningen står så är jag den sista att våga tippa utfallet mellan Ehrnvall/Beer och Mehmedovic/Knutsson. Oj oj oj vilket slag!
Trevlig vecka padelsverige!

Andréas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk